Jump to content

Spenespray.


Guest

Recommended Posts

Hei.

 

Har ofte besøk av "såpeselgere" som vil ha meg til å kjøpe spenesprayen deres. Alle skryter av sitt produkt, men jeg er litt skeptisk. Er det noen her som bruker spenespray, og hva slags?

Er det noen type som har dokumentert effekt på jurhelsa?

Link to comment
Share on other sites

Guest Torvald_1

Hei.

 

Har ofte besøk av \&quot\;såpeselgere\&quot\; som vil ha meg til å kjøpe spenesprayen deres. Alle skryter av sitt produkt, men jeg er litt skeptisk. Er det noen her som bruker spenespray, og hva slags?

Er det noen type som har dokumentert effekt på jurhelsa?

Link to comment
Share on other sites

Guest Runar_1

er avløysar ein plass dei bruker produs.

veit ikkje kven som selger det men jura er fine.

optima ph frå ak er og bra (både spenevask og spenespray)

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

En jeg jobba hos for noen år siden sleit en del med mastitt, men det falt merkbart etter at vi begynte å bruke Optima pH. Syntes sjøl at det nesten var litt for godt å bare legge skylda på den, men vi la heller ikke om noen andre rutiner, bare begynte med den sprayen.

 

Mener det har vært noe styr om navn og rettigheter når det gjelder Optima, så jeg er ikke sikker på om det produktet som heter det nå er akkurat det samme, men det er kanskje bare en parantes.

 

Kan vel og legge til at de aller fleste jeg har vært innom hos ikke har brukt noe som helst av spray, og fremdeles har god jurhelse jevnt over.

Link to comment
Share on other sites

Du må ikke høre på disse dør selgerene. Du bør ikke bruke noen form for spene middel, med mindre du har et jurhelse problem. Da kan det være et alternativ i tillegg til å gå gjennom alle rutiner rundt melkinga. Bruker du unødvendig med spenemiddel bygger du ned kuas eget imunforsvar. Salve for såre spener ol. er greit......
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Optima-pH, og ser klar effekt av det. Har aldri hatt store jurhelseproblem, men enhver mastitt er et problem, og jeg har lavere celletall, færre mastitter og kyrne har mykere og finere spener enn før jeg begynte med middelet. Ettersom Optima ikke inneholder desinfeksjonsmidler, vil den heller ikke redusere kuas eget immunforsvar. Ved å senke pH, vil de \&quot\;gode\&quot\; bakteriene på huden få gode vilkår, mens sykdomsbakteriene ikke vil trives, enkelt og greit.

 

Midler som inneholder desinfeksjonsmidler bør du derimot ikke bruke regelmessig, da du kan få mastittbakterier som er resistente mot midlene, samt at disse også dreper de gode bakteriene som skal være på huden.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...