Jump to content

Kvigekalv


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Normalt ved ca 270 kg for NRF/ Holstein, vekt betyr meir enn alder. Men enkeltdyr kan koma i brunst alt ved 5 mnd alder, så bør tidleg skiljast frå oksar.
Link to comment
Share on other sites

Guest ValtraN92_1
Ammekalver i NRF/Charolais besetning: vi har tidligere hatt kviger som har kalvet i 12-15 mnd alder. En nabo hadde ei som kalvet før den var et år gammel for ca 5-6 år siden..... Det var nok i tidligste laget og det gikk som regel ikke bra. Dyrlegen syntes i midliertidig det var litt rart for han sa at ammekalver kom senere i brunst enn \&quot\;melkekalver\&quot\;.
Link to comment
Share on other sites

Guest hmm_82_1
Hei. Der var jo utrolig tidlig da. Brunst fra 3 mnd alder da, håper ikke det er vanlig, da begynner det jo å bli vanskelig å ha avlsokse sammen med ku og kalv.
Link to comment
Share on other sites

Guest ValtraN92_1
Det var jo selvfølgelig langt fra ønskelig, og etter erfaringer begynte vi å drektighetskontrollere kvigekalvene da vi skulle skille kalvene fra mødrene, eventuelt gi dem sprøyte for at de skulle abortere. Det kunne likegodt også være de største oksekalvene i flokken som hadde paret dem, for dette skjedde i dyreflokker opp til 40 stk sånn ca.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...