Guest wold_landbruk_1 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 hei, har fjøset fullt av okskalver og leser i nationen att det er ingen kjøpere. litt fortvila for nå er det FULLT. hvordan er det i landet ellers.??? er i trøndelag jeg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 hei, har fjøset fullt av okskalver og leser i nationen att det er ingen kjøpere. litt fortvila for nå er det FULLT. hvordan er det i landet ellers.??? er i trøndelag jeg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Livdyrhandler Oddbjørn Høyland på Jæren har for tiden stor etterspørsel etter kalv og fôringsdyr. Samtidig som Nortura tviholder på sine kalver og velger heller å slakte enn å videreselge dem til han og andre private aktører. Vet også at Fatland Jæren og Prima Jæren har lite fôringsdyr å tilby sine kunder/leverandører, så det kan jo være en mulighet å kontakte dem i håp om at de vil kjøre opp å hente. For noen år tilbake kjørte Nortura smågris fra Jæren til østlandet, samtidig som Fatland Jæren hentet smågris fra østlandet til Jæren for å dekke sin etterspørsel. Hadde Nortura hatt litt mer å tenke med mellom ørene hadde dem samarbeidet med de private og sluppet mange lange kostbare turer med å kjøpt smågrisen fra fatland på østlandet og solgt smågris til fatland på jæren Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 6470_1 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Ser at Helgeland Samvirkeslakteri ønsker å kjøpe foringskalv i en annonse i Bondebladet. Regner med de er forberedt på langtur i og med at de bruker Bondebladet som annonse sted. Ellers kan du jo ta en telefon til Eidsmo-Dullum om ikke Nortura er interesert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Magne_1 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Og så hevder man at samvirke arbeider for bøndene beste??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Hvorfor rette raseriet mot Nortura? Så vidt jeg vet slakter man dyr der, man framfôrer dem ikke! Dersom kjøttprodusentene mener at det ikke lønner seg å fôre opp slaktedyr kan vel heller ikke Nortura tvinge de til å kjøpe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Når Nortura sitter på så store mengder fôringsdyr og ikke får solgt dem, og de private slakteriene ikke får kjøpe noen av dem fra nettop NORTURA!!! I denne saken er det Nortura som til syvende og sist vil sitte som svarteper når det om 14-24 mnd ikke er nok norskt kjøtt i butikkene, nettop fordi dem heller velger å slakte småkalv forran å selge dem til liv til private konkurenter som ikke klarer å skaffe nok livdyr til sine produsenter. Og i tillegg for at leverandører til de private slakteriene skal kunne kjøpe livdyr fra Nortura må dem betale inn medlemsavgiften på kr 12.000,- noe som ikke vil være aktuellt å gjøre bare for å fylle opp fjøset. Da kan det heller stå tomt og jeg kan selge fôret jeg evt har for mye til sommeren høsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 En kan selge livdyr til hvem en vil uten å komme i konflikt med medlems reglene til Nortura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Magne_1 Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Det kan jo hende at Nortura heller vil importere kjøtt fra det slakteriet de kjøpte i Afrika etter at de fikk de 12.000 i innskudd?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted February 11, 2012 Share Posted February 11, 2012 Nå blei det mange useriøse svar og kommentarer her. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 har et gammelt men ok bås melkeku fjøs til ca 25 kuer,fnner ikke på noe lurt å drive med der lurer litt på å kjøpe inn å fore opp dyr. hva slags erfaring å tips har folket ? har det meste av utstyr å leie noen til å presse rundballer er ikkeno problem. har hørt at okser som står i bås vokser fort Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Okser i melkefjøs er dårlig butikk etter min mening. Blir mye skraping og trekk for skitne dyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 tusen takk for svar,jo må jo skrape å strø,men det er stålrister rett bak,kommer ikke utenom det jeg vet at dette ikke under noen omstendig het blir no kapasitets anlegg men kjempe interesangt med innspill det blir å bruke det som det er eller ingenting.bygge om til slaktegris er uaktuelt- hva kan man regne som middels dekninksbidrag på la oss si 25 okser? kjøper di som kalv å forer dem opp ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Beitebruker_1 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Her er nøkkeltall for blant annet kjøttproduksjon. http://tveit.no/wp-content/uploads/2012/11/nkkeltal_2011.pdf Foring av okser varierer enormt etter hvor dyktig man er. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Blåtass_1 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Selv om det er stålrister bak, vil du få mye jobb med å holde dyrene reine. I motsetning til kyr lekker okser som kjent på midten, derfor blir det alltid fuktig i båsen. Men for all del, hyggelig at noen vil prøve å utvide produksjonen :) Er det mulig å skjære ut gulvet og legge spalt? Da vil du få et mye bedre opplegg på det. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 det er møkk kjeller under,så muligghetene er jo der til å sage gjøre noe men da er det om det lønner seg,kan kansje kjøpe bare kviger? takker for tips. Det virker som om storfekjøtt er det eneste det liksom er litt mangel på å,egg kylling å flesk er det nokk av. fjøset er på 200m3 hadde en fra fk til å gi meg tilbud på slaktegris innredning der-da var tanken noe enkelt med forautomat å lage 5binger på hver side av forbrettet å ei plast riste rekke i midten til møkka. men han var ærlig å sa,:du har ei fin tomt riv å kjøp nytt fjøs tå mæ om du vil drive med gris. var vel snakk om 40-50 ooo i teoretisk dekningsbidrag ... det er ksansje det samme med forings dyr å? det var melke ku i fjøset fram til 2006 bygd i 1987 forrige eier sluttet, trolig av lav lønnsomhet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Hei! Gjer som meg i nabofjøset eg leiger: Såg/pigg ut golvet mellom forbrett og vegg og legg spalteplank. Kjøp ny innreiing. Fjoset "\;mitt"\; er på 10 gonger 18 meter og rommar heile tida 60 oksar i alle størelsar. Total påkost for 8 år sidan var på ca. kr. 300.000,- , og har betalt seg alt fleire gongar! Lykke til! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.