Guest Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Eg har levert ei ku og ei kvige, og begge hadde feitttrekk. Korleis kan eg vite om ei ku er idealvektig, eller under eller overvektig, i levande tilstand? For mine utrente auger, ser det ut som samtlege kjøtfe er gode og runde. Medan dei to mjølkekyrne som går i lag med dei, som i tillegg har lavast rang, ser ikkje feite ut. Dei ser vi ribbebeina på. Men det kan jo kanskje vere ein viss forskjell på kjøtfe og mjølkefe der? Vi har knapt med for, og vil jo helst ungå å få feitttrekk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Faile_1 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Eg har levert ei ku og ei kvige, og begge hadde feitttrekk. Korleis kan eg vite om ei ku er idealvektig, eller under eller overvektig, i levande tilstand? For mine utrente auger, ser det ut som samtlege kjøtfe er gode og runde. Medan dei to mjølkekyrne som går i lag med dei, som i tillegg har lavast rang, ser ikkje feite ut. Dei ser vi ribbebeina på. Men det kan jo kanskje vere ein viss forskjell på kjøtfe og mjølkefe der? Vi har knapt med for, og vil jo helst ungå å få feitttrekk... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Faile_1 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ingen? Har måleband som seier vekta, men er der ein formel for BMI eller likande for kyr:)?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bullseye_1 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Du må bare kjenne, og se. Ribbein, torntapper, halerot og flanken. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Sjekk her: http://www.geno.no/Forsiden/Brunsthjelpen/Geno-Holdvurdering/Holdvurderingsplansje/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.