Jump to content

Kun oksedrift


Mortenhuse

Recommended Posts

Guest Gomo_1

Jeg bygger om melkefjøset for nærmere 350 okser nå.

Må nok ha 200+ Dyr om det skal bli noe igjenn.

Kan regne ca.4500- 5000kr pr dyr i dekningsbidrag, med normal grovforpris.

Problemet er å skaffe kalv, det er nesten helt umulig i store deler av landet.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Økonomien i okseproduksjon er vel å regne som god nå i forhold til tidligere. Det har ført til at det er et stort overskudd av oksefjøs i Norge. Som gir det probleme som Gomo sa om tilgang på kalv. Tallene før påske viste at i Nortura sitt livdyr system manglet det totalt ca 2400 oksekalver får å fylle alle bestillinger på landsbasis. Det er derfor god grunn til å tenke seg om både to og flere ganger før du går i gang med et større oksefjøs. Er dyrt å stå med halvfult fjøs... Er mulig å bli enig med store melkebruk om kjøp av oksekalver, men vil uansett være for lite kalv på markedet for å dekke alles behov.

 

Kanskje et annet driftsopplegg er aktuell? Hvorfor ikke produsere kalv selv? Spesialisert ammekuproduksjon hvor du selger kalven på høsten etter avvenning er også et driftsopplegg som er forholdsvis overkommelig og med en grei økonomi. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Kan garantere deg at det veldig veldig vanskelig ¨få tak i kalv! Og prognosene viser at det blir verre! Det er et par giga fjøs pågang som alene vil doble dagens underskudd på kalv.Og ytelsen stiger det blirfærre kyr og di med ammeku forer opp selv pga god økonomi i forhold til arbeid.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...