Jump to content

Starte med frilandsgris


Holmen_1
 Share

Recommended Posts

Jeg er nå i planleggingsfasen for kjøpe inn griser for å fôre opp, som skal gå på friland på en åkerlapp jeg kan avse til dette. Det er snakk om eventuell oppstart våren 2015.

 

Planen er å kjøpe inn 10-12 små-griser for oppforing, og direktesalg av kjøtt til forbrukere. Jeg har ikke mulighet pr idag å holde dyr på vinteren, så det kun er snakk om oppforing for slakt.

 

Ønsker å få tips og råd angående slik drift - spesielt angående muligheter for slakting som tilfredstiller Mattilsynets krav (jeg holder til i Nedre Telemark). Å sende dem til Nortura, så grisene havner som sams-masse på Rema 1000 ønsker jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Hei. Jeg har to utegående griser som jeg har til slakt. Den ene har plutselig begynt å halte noe voldsomt, men den virker ellers til å ha bra allmenntilstand og den spiser akkurat som før. Jeg vurderer å slakte den før tiden siden den ikke har blitt bedre selv om det har gått en uke siden den begynte å halte. Kan det være fare for at den er syk og at jeg derfor ikke  kan spise kjøttet, eller er det grunn til å anta at den bare har skadet beinet siden den spiser og ellers virker i grei form?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...