Holmen_1 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Jeg er nå i planleggingsfasen for kjøpe inn griser for å fôre opp, som skal gå på friland på en åkerlapp jeg kan avse til dette. Det er snakk om eventuell oppstart våren 2015. Planen er å kjøpe inn 10-12 små-griser for oppforing, og direktesalg av kjøtt til forbrukere. Jeg har ikke mulighet pr idag å holde dyr på vinteren, så det kun er snakk om oppforing for slakt. Ønsker å få tips og råd angående slik drift - spesielt angående muligheter for slakting som tilfredstiller Mattilsynets krav (jeg holder til i Nedre Telemark). Å sende dem til Nortura, så grisene havner som sams-masse på Rema 1000 ønsker jeg ikke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest billy_the_kid_1 Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Sjekk, http://www.mobilslakt.no Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maise strøm Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Fikk du startet med gris?Hadde vært interessant å komme i kontakt med deg, send gjerne sms til 907 65 216. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Ja. Jeg startet opp, og driver for andre året nå.Sender deg en SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonym Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Hvor mange gris pr. dekar med beite. Har ett stykke på ca 3,5 daa som jeg tenkte jeg skulle ha gris på til neste sommer. Hvilken tillegsforing har du? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman83_1 Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 Hei. Er det noen her som driver med frilandsgris og som vil dele litt erfaringer? Hvordan er driftsopplegget? Arbeidsmengde? Salgskanal? Hvor lett er det å få solgt kjøttet og hvordan er økonomien? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eigil Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Hei. Jeg har to utegående griser som jeg har til slakt. Den ene har plutselig begynt å halte noe voldsomt, men den virker ellers til å ha bra allmenntilstand og den spiser akkurat som før. Jeg vurderer å slakte den før tiden siden den ikke har blitt bedre selv om det har gått en uke siden den begynte å halte. Kan det være fare for at den er syk og at jeg derfor ikke kan spise kjøttet, eller er det grunn til å anta at den bare har skadet beinet siden den spiser og ellers virker i grei form? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magne Sandnes Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 Hei, driver du fortsatt med frilansgris? Er i oppstartfasen her, så tar gjerne i mot gode råd ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.