Jump to content

Godkjent fjøs


Guest

Recommended Posts

Hei

vurderer kjøp av gård med melkefjøs restaurert på 90-tallet til løsdriftsfjøs. men fjøset er litt smalt på grunn av at det er en gammel bygning med en meter tykke murer. så er usikker på om dette er godkjent. det er ikke godkjent etter nyeste krav. har vært drift frem til 2007.

 

hvordan er det å starte opp igjen med dyr i et slikt fjøs? må det søkes om å starte opp igjen? er det noen som gir svar på om det er lov å drive med dyr der? fjøset er i brukbar stand med gjødseltrekk og stor melkegrav, men gangen mellom liggebåsene og bakk forplassen er vell bare akkurat.

 

håper noen har greit svar på dette?

Link to comment
Share on other sites

Ta kontakt med en tegner eller byggplanlegger først . Min erfaring og oppfatning er at de kjenner dette regelverket minst like godt som Mattilsynet. Norsk Landbruksrådgivning eller Felleskjøpet f.eks. De jobber med dette hele tiden, og inspektørene i Mattilsynet har primært andre oppgaver også. De godkjenner heller ikke bygg lenger slik som før, det skal bare være lovlig og innenfor forskriftene (når)hvis de kommer på kontroll. Lokale bygg planleggere kjenner gjerne også mentaliteten til lokalt Mattilsyn for her kan det være stier forskjeller fra sted til sted i landet.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...