Jump to content

Kraftforautomat til storfe på beite?


Guest

Recommended Posts

Er det nokon som har erfaring med bruk av kraftforautomat til kalver/ungdyr som er på beite? Det er stutkalver eg har på beite, synest dei ofte har litt dårlig vekst på beite. Ser det er ein kraftforautomat som heiter JYFA nokon som har erfaring med den?

 

Mvh Tor E

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Perska_1
Hvis det er en slik med fri tilgang: Hadde en for noen år siden. Kalvene sto der hele tiden og spiste kun kraftfôr. Med diare. Spiste nesten ikke grovfor. Solgte den året etter.
Link to comment
Share on other sites

Bruker automat med fri tilgang og formel biff appetitt, både i automat inne i ammebinge og ute på beite hos ammekyrne, slik at kalvene får fri tilgang på kraftfor hele tiden. Har ikke prøvd dette på kalver som ikke ammer. Men de vi vat har et langt beite ca 2km langt, ikke så bredt overalt, men de kommer for å spise 2-3 ganger per dag. Går for 2-3 kg per kalv per dag når de er i snitt 2-6 mnd gammle, hat ikke finregnet på det men er veldig fornøyd med opplegget. Fri tilgang på grønt, melk og kraftfor og ca 13-1400 gram tot tilvekst i snitt på kalvene. Noen kjøttfe men mesteparten med kalver.
Link to comment
Share on other sites

Amming eller ikke, fordrer bare at du gir dem fri tilgang fra de begynner å spise kraftfor, må for all del ikke gi dem det kuk ute på beitet. Anbefaler den formel biff typen som har mye fiber og de skal kunne spise etter apetitt. Må du tildele kraftfor vil jeg anbefale å gi så mye de klarer, helt til de havner et sted mellom 3 og 4 kg per dag, litt etter alder. Er det kalver 3 kg, okser 4 kg, for så å gå over på fri apetitt. Fordrer også godt beite
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...