Jump to content

kulturlandskap og småfe.


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Eg er ein kar på 23 år som bur på eit nedlagt gardsbruk som holder på å gro igjen med skog og kratt. Eg har i ei stund tengt på å begynne med villsau. Litt av grunnen til eg vil begynna med dyr er for å hindra gjenngroing og få litt liv i bygda, som eg er vandt med ifra oppveksten. Eg kjem til å beita dei gamle beitene me hadde når me dreiv med kyr om sumaren og ei halvøy med litt blanda skog, nokre granfellt og mykje lynghei om vinteren. Halvøya er stor og det kjem til å vera godt med areal til dei få sauene eg evt. skal begynna med.Eg har eindel spørsmål som kanskje nokon der ute kan svare på:-)

 

Kor offte mater de sauene deka om vinteren?

 

Kor plaga er de med at sauene går om gjerdet?

-planlegger ei vanlig høgde med bunn og toppstreng.

 

Har lest at man blr vente med å setta lamm på søyene før dei var 2 år. Men ein eg kjenner anbefalte meg å sette lamm på dei med ein gang for han meinte dei vart for feite når dei ikkje hadde lam som amma av dei.? Og at dei tok fint vare på lamma sjølv om dei var unge?

 

Vurderer også å ha nåken geiter pga. dei et så mykje busker. Korsan er det å ha f. eks 1/3del med geiter og resten sauer? Er dei mykje verre å gjærde inne?

 

Nåke av det eg lurer mest på er ka folk tenker om å ha sauer når ein jobber i nordsjøen? Blir det bare bal?

- eg tenker om gjerdene er ok og eg har nåken som mater dei når eg er vekke kan det vell funke?

 

På gorrhand takk for svar!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Sauene mine får mat to gonger om dagen om vinteren. Morgon og kveld. Set kun på sauer som er to år då dei etter mi erfaring tek betre vare på lamma og det er mindre komplikasjonar ved lamming. ( Har to år på rad no utan tap på fjellbeite.) Godt gjerde med normalhøgd held sauene på plass, geiter krev betre gjerde og er mykje vanskeldgare å halde på plass.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...