Jump to content

svartfjes


Guest

Recommended Posts

Hei!

Har villsau nå, men lurer på å anskaffe meg noen svartfjes ettersom de gir større slakt. Er det noen her som har erfaring med svartfjes og kan si meg noe om fordelene/ulempene med denne rasen? Klarer de seg like godt på egenhånd som villsau?

Link to comment
Share on other sites

Eg driv også med villsau, og har begynt å krysse for å oppnå større slakt. Har fått høyre at svartfjes er mykje dårlegare morsauer, og at dei vanlegvis får berre eit lam. Eg har prøvd såvidt med suffolk, og det ser brukande ut, men kryssa for få dyr til å gjere seg opp ei meining. Ventar spent på hausten og resultatet då.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Snakka med ein bonde som hadde para villsauen sin med ein kjøttver, uten å ha fått problem i lammingen. Samtlige lam hadde også blitt stjernelam, så han var fornøyd. Hva ligger forresten slaktevekta på villsauen din sunnsau?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym
Eg tykkjer svartfjes er betre enn villsau då dei flokkar seg mot rovdyr og beskytter lamma. Eg opplev at fjorårslamma kun får eit lam kvar, men dei vaksne får ofte tvillingar. Eg har ikkje opplevd at dei er dårlege mødre.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...