Jump to content

gps radiobjelle


Guest

Recommended Posts

noen m erfaringer? trur det er litt tjuvjakting i kuflokken min å lurer på om det vil hjelpe m slikt? eller får man melding litt forsent?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
har brukt radiobjella til telespor i et år. Har fungert helt fint. Du kan jo velge hvor ofte bjella skal rapportere.Tror batteriene holder til ca 1000 rapporter. Finnes det hvirkelig folk som tjuvjakter på kyr?
Link to comment
Share on other sites

Guest tøni_1
Har hatt nokre &quot\;radiobjeller&quot\; i bruk i eit par beitesesongar og har gode erfaringar. Det som er alfa og omega er mobildekning i beiteområdet, utan dekning ingen oppdatering...........Ellers er eg redd for at ein vil oppdage &quot\;tjuvslakt&quot\; i seinaste laget. Der er alarm for bevegelse som seier i frå om dyret har flytta seg mindre enn td. 25 m siste 3 timar (kan justerast) samt alarm for bevegelse i sjølve sendaren. Problemet er at du vil få eit stort antal falske alarmar om ein stiller desse parametera for &quot\;følsomt&quot\; Eg har i alle fall lært meg at det som regel ikkje er noko gale sjølv om alarmen går. Men har du mobildekning i beiteområdet, ville eg absolutt anbefale radiobjeller. Dette forenklar tilsynet med dyra, og ein lærer mykje om korleis dyra forflyttar seg i løpet av beitesesongen.
Link to comment
Share on other sites

Guest 630moh_1

Jeg har prøvd telespor sine gpsbjeller og har blandede erfaringer.

Kjekt å kunne se hvor dyra går og hvordan de beveger seg, men teknologien må være en dinosaur.

En stor,tung plastklump på nakken og stållodd rundt bjølla så tyngdepunktet blir rett og senderen holder seg på nakken.., de har gpstracking på småspurv...

Mobildekning er bare tull imo, det er bare fordi telenor er samarbeidspartner og var det fra starten av.

Da har jeg mye mer tro på findmysheep på kvikne, jeg føler de har tenkt mye riktig i starten, det satser på ren satelittsporing og de har enheten plassert i bjella.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest Jan Fredrik

Eg har testet ut gps bjelle til Nydal Tech, var strålende fornøyd med kor enkelt det var i bruk! Det gjorde jobben mye letter når eg skulle sanke sauene ned fra fjellet! Kommer aldri til gå tilbake til vanlig bjelle nå.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Dersom du mistenker noe så alvorlig som tjuvslakt, så må du skaffe deg noe med kamera og sim-kort. 

Jeg har viltkamera med sim-kort, og det fungerer veldig fint. Får beskjed med en gang det er tatt opp film eller bilde. Men du må finne noe som dyrene kan bære med seg lettvint selvfølgelig. Da blir det enten slutt på tjuvslakt, eller du får bilder av jegeren.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...