Jump to content

Pris på Kantslått?


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Du må da for f... kalkulere dine kostnader for traktor, redskap og fører, for deretter beregne hva du må ha for å kunne kjøpe ny redskap når nåværende er utslitt, i tillegg til at du skal ha råd til å kjøpre klær bil hus og mat, og litt øl.

 

Det er kanskje noe ufortjent at du får denne meldingen, men etter å ha fulgt med på prissettingsdiskusjoner på disse debattsider i noen år nå, er jeg rimelig oppgitt, men samtidig har jeg sett hvorfor bønder er landets lønnstapere.

 

Hilsen bonde (Yes, jeg er også bonde)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

\&quot\;Oppgitt gjest\&quot\; sa det jeg bare tenkte.

Det er jo i utgangspunktet et håpløst spørsmål da en ikke sier noe om hvilken maskin det er snakk om. Er det ljå, ryddesag eller slaghøster opphengt på forskjellige armløsninger?

Er det snakk om anbud er det nesten et småfrekt spørsmål. Steget over til prissamarbeid er lite og det er ulovlig og en alvorlig sak.

En kan selvsagt kalle det for markedsundersøkelse men da er spørsmålet feil. Da må han f. ex. heller spørre hvor mye folket er villig til å betale for kantslått.

Om en ikke kan regne seg frem til en pris så får en prøve seg frem. Tar en for lite så tjener en ikke penger på det og tar en for mye så får en ikke (flere) oppdrag.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Kan det være så vanskelig å gi fyren et svar på hva kantslått sånn ca ligger på da? Prøv maskinringen sine lister...kan hende kantslått ligger inne på deres lister....så får du vurdere litt selv etter hvilken traktor å maskin du har tenkt å kjøre med....
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Tror dette står i prislista fra Bedre Gardsdrift, om jeg ikke husker mye feil står den i nummer fire i fjor. Har ikke bladet her og nå, men det er det sikkert noen som har. Der står jo det meste.

 

Må være litt enig med oppgitt gjest, om ikke i ordbruken så i prinsippet, at flere bønder må bli flinkere til å sette opp kalkyler på den faktiske kosnaden, og ikke bare ta en pris og håpe at det lønner seg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...