Jump to content

Maskinførerkurs..


Guest

Recommended Posts

Guest Roy_I._1

Jeg betalte 5.000.- for kurset i fjor. På tide å ta det fant jeg ut etter noen år i hjullaster og graver.... :)

Videre betalte jeg kr. 400.- for oppkjøring på hver enkelt maskin.

 

Synes forøvrig kurset var greit nok. Vil på ingen måte si at jeg ikke lærte noe, på tross av uhyggelig mange år på skolebenken innen noe av det samme som ingeniør og fagarbeider, og på tross av tallrike år bak ratt og stikker \;)

Instruktivt og lærerikt synes nå jeg. Mulig jeg begynner å bli gammel, og har glemt mye :D

Mvh

Roy I.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Magne_1
Hadde oppkjøring til masseforflytingsmaskin/ hjulaster for to uker siden. Oppkjøringen bestod i å ta ut 2 siloblokker med minilesser. Brukte ca 5 min og kostet kr 1.800,- Dette var ved Sikkerthetsopplæring i Bodø.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest langeid_1

Til de av dere som mener at sikkerhetsopplæringen er helt bortkastet: Dere er enten utrolig flinke som kan alt, noe sneversynt eller veldig uheldig med kursinstruktøren(e).

Sertifisert sikkerhetsopplæring(populært kalt 40 timers kurs) omhandler disse temane (link til arbeidstilsynet: http://www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=208508). Popularitetsnavnet gjenspeiler minimumslengden på kurset/opplæringen, og dette er bare et minimumskrav opp mot sikkerhets aspektet for å gjøre bransjen litt tryggere å jobbe i. Det er da 32 timer sikkerhetsteori og 8 timer instruktiv opplæring pr.maskin som det ønskes kompetansebevis på, samt 40 timer praksis pr maskin(under oppsyn av en fadder som har fagbrev og som har hatt det i minimum 5 år) før kompetansebeviset utstedes av sertifisert kursinstruktør.

32 timer teori og 8 timer instruktiv på 6 maskingrupper er litt vanskelig å få til selv på en langhelg, spesielt når man vet at man ikke har lov til å holde mer enn maks. 8 timers dag i forbindelse med kurs/opplæring( bare å lese opplæringsloven, den gjelder for all opplæring/kurs etc). Burde faktisk hatt 80 timer vel.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...