Jump to content

slåmaskin


Guest

Recommended Posts

Guest Vegard_1

Fabrikat tror jeg spiller liten rolle, men jeg har personlig bedre sans for stengelbehandlere i stål enn i plast - dvs ikke JF eller \&quot\;lettslep\&quot\;-modellene til Kuhn. Men både Kuhn, Elho, Taarup, John Deere og Claas er gode maskiner.

 

Breddemessig syns jeg multikutteren jobber bedre når den har litt mengde gras i skåren, så jeg vil anbefale slåmaskin på ca. 2,8 meter - og kjøp for guds skyld slep. De er noe dyrere i innkjøp, men gud bedre hvor mye bedre å kjøre med :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Hallvar_1
Det kjem vel litt ann på forhold og størrelse på jorde. Vi bruker Kuhn fc 280F, frontmontert og serigstad, og det fungerer meget bra. Effektivt og enkelt. Skal du ha mykje slåmaskin for pengane so må du kjøpe frontmontert slåmaskin, lett å smidigt. Vi bruker den på 3 punkten bak, skal nok klare å slå kjappare enn dei fleste andre maskiner i denne bredda..
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Jeg bruker i dag en Kverneland 2.4 meter maskin (3 pkt), og det fungerer bra. Forhøsteren har ingen problem med å klare dette selv med mye gress. Skulle likevel gjerne hatt en 2,8 maskin, da det blir veldig liten plass for hjulene på traktoren mellom skåren og gress på rot. Har nå en traktor med breie hjul (650) men likevel. En må være veldig nøyaktig for ikke å kjøre i skåren, eller for langt ifra, da det vil stå igjen striper...Hjulene går akkurat i mellom så det blir da pressisjonskjøring.

Hva er fordelen med slepemaskinen, kontra 3 pkt? Har ikke prøvt slepemaskin, men ser for meg at på små marker må det bli mye rygging og snuing med ei slepemaskin. Dette er da ofte enklere med noe som henger i trepunkten..

Link to comment
Share on other sites

slepemaskin er mere lett kjørt enn man skulle tro, mann snur på femmøringen med en slepmaskin, må bare prøves, har bare prøvd litt, men det var en god erfaring med den.. prøvde en Kuhn 3 meter med senntermontert drag
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Bare en liten digresjon\; Rune - angående traktorer som kjører \&quot\;baklengs\&quot\;, du glemte jo Valtra, så vidt jeg veit er det vel finnene som har den billigste løsninga for å kjøre baklengs.

 

Noen som veit om TwinTrac på en Valtra er billigere enn komplett fronthydraulikk/front-trepunkt?

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
Aldri prøvd å kjøre frontmaskin, hverken framme eller bak for den del. Kan tenke meg at svingegenskapene er mye lignende det man får med ei trepunktsmaskin - at skåren blir kasta ut i yttersving når man vender krapt. Etter litt trening blir det ikke mye man trenger å snu seg med ei slepemaskin heller - man venner seg fort til å bruke speila, og tar små svinger uten å vri av seg nakken. At man kan lage hjørner på 90 grader uten å løfte maskina og rygge er også et pluss. Dessuten - at den ikke tar opp alle bevegelsene direkte fra traktoren gjør at den fornuftige farten kanskje ligger et par km/t over trepunkt eller frontmaskin.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vegard: Har ingen erfaring med slepeslåmaskin, men klarer en altså å lage 90 graders hjørner uten å løfte maskinen å rygge med ei slepemaskin?

Som du sier er det ett minus med 3 pkt. montert maskin at skåren blir kastet ut i yttersving ved krappe svinger. En må da løfte maskinen og rygge tilbake for å begynne på ny retning. Det blir med andre ord mye rygging...

Hva er normal fremdriftshastighet på ei slepemaskin?

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Jeg har vel tidligere sagt at jeg veit alt for lite om trinnløs CNH til å uttale meg, men har tro på deg når du skryter av den TG, for du er ikke den eneste.

 

Helt enig når du sier at de er glemt av pressen, syns jeg har lest for lite om den jeg og - men at det er solgt forholdsvis få av de i forhold til trinnløst fra Deere og Agco er vel like gjerne manglende markedsføring fra forhandleren(e) som fra landbrukspressen? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

IML: Det er litt omfattende å forklare, men jeg kan gjøre et forsøk.

 

Når man kommer til et hjørne fortsetter man rett fram med traktoren et lite stykke, før man svinger brått inn mot enga. Fortsett \&quot\;forbi\&quot\; riktig retning samtidig som du trekker svingen på maskina inn med hydraulikken. Når du begynner å svinge deg tilbake på rett kurs med traktoren skyver du maskina ut i arbeidsposisjon igjen. Når du har gjort dette noen ganger og får samstemt det trenger en ikke redusere farten så veldig fælt mens man gjør dette, er stort sett hva grasdekket tåler før det blir stygge spor som er fartsbegrensninga.

 

Når det gjelder fart er det stort sett underlaget som bestemmer. Så lenge det er behagelig å sitte i en \&quot\;gammeldags\&quot\; traktor uten fjæring både her og der slår maskina fint - det vil si alt mellom 8 og 15 kilometer i timen :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vegard: Forstår prinsippet...

Ser at dette er en stor fordel i forhold til 3 pkt. der en må stoppe helt opp for deretter å rygge for å begynne på ny retning. Selve kjørehastigheten mellom hver retningsendring blir vel da omtrent den samme på 3 pkt. som på slepemaskin..

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
Sporer som vanlig av her. Vil ikke anbefale større en 2,40 maskin til multikutter, blir for mye i strengen med større maskiner. Kjører med sleper på 3,20 og er jordene heilt slette kan jeg kjøre opp til 20 km/t. Tre punkt maskiner river og sliter i traktoren og bør ikke kjøres mye over 10 km/t.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1

føyer meg inn i rekken av innlegg som egentlig sporer av litt. differansen i pris mellom en slepemaskin og frontmontert slåmaskin rekker nesten til frontløft/pto. det kan man jo også bruke til andre ting, i tillegg til at man MÅ se forover hele tiden(HMS). front-maskina har jo et oppheng som gjøre at den følger terrenget og eventuelle hindringer som en slepemaskin.

 

vil hvertfall anbefale slepemaskin, hvertfall hvis du har en lett og liren traktor, helt jævlig å kjøre løftemaskin med en liten traktor i bratta, ble nesten lagt inn med tvangstrøye selv. neida, men det er ikke trivelig...

Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
og forresten, TVT/CVX/7500 er og blir det ypperste av traktor du får i dag, enkelt og greit. har prøvd, men er ingen potensiell kjøper ( beklager virkelig TG...)
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...