Jump to content

Hymax 8200


Guest

Recommended Posts

Guest valtra_1
Grei maskin for sin tid, men er ikke så veldig kjapp i forhold til dagens maskiner. Svingen er vel det dårligste på disse maskinene, hakkete når du svinger og svingmotoren ryker.
Link to comment
Share on other sites

har du kjøopt no graver ennå? det stemmer det overnevte her skrev.

Det er ingen stor fare å kjøpe en slik er fortsatt meget enkel å selge igjen

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1
Hymasene gikk for å ha solid understell. Gikk ofte på skogsgraving. Derfor kan understellet ha fått mye juling tidligere. De gikk ofte for å være sterkere men tregere i forhold til sine japanske konkurrenter. Dessuten var de ikke spesielt gode å grave med til finpussing, hadde lett for å være litt rykk og napp.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...
Guest Peter_Harholt_1

Har en Hymax/Valmet 8200 graver, mine erfaringer med den.

 

Motoren har løse foringer og på vår maskin var det vannlekarsje via de nedre o-ringene på foringene og ned i bunnpannen. Kjøleveske i motoroljen hadde så ført til utslitte lager på veivaksel/råder.

 

Kurrant å reparere, god tilgang til deler da dette er Valmetmotor. Bygde om sylinderforingene til \&quot\;nyere modell\&quot\; med en ekstra o-ring.

 

 

Ellers har jeg lik oppfattning som de fleste har nevnt. Sterk maskin, ikke av de raskeste, men helt grei. Relativt lite støy i hytte. Hydraulisk knekk på bommen er det også, og det er da ikke dumt. Litt \&quot\;hakkete\&quot\; å gjøre finarbeid med, men det kommer seg når en venner seg til maskinen.

 

Sjekk innfestningen på hydraulikkpumpen som står nærmest motoren, dette festet hadde på vår maskin knekt. Tre pumper står etterhverandre og innfestningen på den nærmest motoren er kanskje ikke beregnet for kreftene som oppstår ved vibrasjoner og risting. Lagde en støttebrakett som holder tak i den ytterste pumpen for å unngå at dette skjer igjen.

 

Har ikke hatt problemer med svinggearet, bortsett fra at vi måtte ettertrekke boltene som holder giret fast en gang.

 

Ellers så er det en grei maskin, men naturligvis med litt småfeil her og der som du også finner på andre maskiner.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Valmet-motoren heter itte D42, for det er en Volvo-motor som sitt i BM 650 traktor! Pluss traktorgravere og baklastere.... Motoren heter Valmet 411 hvis den er eldre enn 1992. Etter 1992 kom Valmet 420-motoren. Hvis eksosmanifolden sitter over dieselpumpa. Da er det en 411-motor. Hvis det er insuget som sitter over dieselpumpa så er det en 420-motor.
Link to comment
Share on other sites

Guest Peter_Harholt_1

Ja, jeg mente også motoren heter 411, men var ikke helt sikker så jeg kommenterte det ikke.

 

Uannsett, mere lettstartet motor må du lete lenge etter.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Noen som har eller hvet om et beltegir til 8200? Skjønt det som dette passer på flere HYMAX modeller. Eller noen som har peiling på hva type det er, eller hvor man kan få tak i ett sånt?
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...