Jump to content

skjær


Guest

Recommended Posts

Er helt enig i at en ikke bør kjøpe mindre 250cm.

60hk er også mer en nok trekkraft, men av erfaring med en 165 selv kan et problem være hvis det er en del snø/masse som skal vekk, at traktoren vil gå rett frem hvis veien svinger, da en mormalt ikke har kjetting fremme på 2wd + at de er lettere fremme enn en 4wd.

Dette kan en heldigvis gjøre noe med ved å sette på \&quot\;styrekjetting\&quot\; framme, og å henge på noen vekter i fronten.

Link to comment
Share on other sites

joda , har hørt om styrebrems , men synes dette er mer som en nødløsning ved f. eks snøbrøyting, da farten her er mye større enn i skogsbruk hvor dette vel er mest brukt. blir også mye ujevn slitasje, og dårlige bremser på begge hjul som resultat ved sammkopling,da en må justere hele tiden for å å dem til og bremse samtidig, og etthjuls brems ved kjøring langs vei er en dårlig løsning.
Link to comment
Share on other sites

synes ikke du skal kjøpe så stort skjer til 165, kjøper du for stort å fansy modell så blir fram akslingen din bare kasta til siden når det er mye eller tung snø. jeg har sjøl hatt mange skjer har nå et gult dalen ???? 3m 60cm høyt veier 600kg,dette var i største laget for en 3060 m 4wd.Kjører i dag med 7 tonns mftraktor med 140 hk det går mye bedre v skogsbilvei brøyting og litt fart.

Tror ikke bredda på skjeret ditt har så mye å si men kjøp ett hvor skjeret kommer så nærme trekstengene som mulig

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Duun sine enkle skjær er holdbare saker, trur de enkleste heter TS nå. Har også gode erfaringer med Lilleseth, de er billige OG bra.

 

Og kanskje viktigst, jeg har ikke vært borti noe merke som erfaringene tilsier du bør holde deg unna.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...