Jump to content

Overgrodd gards- og skogsveg


Glytzhkof_1

Recommended Posts

Har ein typisk mosegrodd gardsveg der eg må ta eit tak før det blir skikkeleg villniss. Korleis angrip ein slikt best? Er det lurt å sprøyte eller er det berre å gå igang og grave for å komme ned på stein? Vegen vart aldri grusa, så det er berre stor stein i botn og småstein oppå. Eit helsikes liv å rense manuelt.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym
Skogsveg, berekna for traktor og 4x4 bil v. gode forhold, eller gardsveg ifrå hovudvegen og opp på tunet, der du skal fram med vanleg personbil. Og, kva standard vil du ha på vegen?
Link to comment
Share on other sites

Guest Erlend_1
0-22 eller 0, 32 (litt grov mesten annleggsvei.). Det er sanden og støvet det blir groe i, i tillegg til lauv som du sier. 0-11 er fint, men blir fortere groe. I tillegg ville jeg sagd/ ryddet langs langs veien slik at man får mer avstand til trær. Bruken er jo også avgjørende. Mer bruk og slitasje = mindre groe. Trur eg ville bare skrapt an og lagt på nytt topplag hvis eksisterande masse er brukbar.
Link to comment
Share on other sites

Guest JD2650_1
Ser ikkje problemet med mose å gras, det skader ingen ting, og vil vekse uansett viss veien blir lite brukt. Det som er problemet med dei fleste veier er at regnet tar dei med seg, så bruk grus som sit godt når det regnar, det er viktigare enn et det veks gras.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Jeg ville gnudd på med 0-32, Beste rådet jeg kan tenke meg for å holde vegen fri er å holde vegkanter fri for vegetasjon. Pass på å hold nede busker og kratt så langt utfra vegen som det er praktisk mulig, Hold et godt takfall på vegen, så vil vannet vaske bort en del av frøa som setter seg i vegen, har du i tillegg et godt lag med godt pakka 0-32, så tar det noe tid før vekster greier å etablere seg, men som nevnt tidligere så er dette fånyttes hvis ikke vegen er i javnlig bruk. Har du vurdert å for eksempel nytte ei \&quot\;Drammensmatte\&quot\; e.l. og dra over vegen javnlig med? Skråstilt Drammensmatte som tar med seg massene inn igjen til midten kan forsinke og vanskeligjøre frøetableringa noe. Ellers er det jo grøfterensk, fiberduk og steinsetting da, men detta er jo litt for kostbart kun for å holde oppe vegen i ny og ne.
Link to comment
Share on other sites

Guest fritjof1_1
Etter å ha slitt med kantklipper på min 1,5 km lange gårdsvei har jeg funnet ut at en vanlig motorgressklipper gjør jobben mye raskere og mye bedre. Det betinger at man først gjør en skikkelig jobb for å ta bort busker og kratt. Buskene spirer jo fra røttene igjen, men det tar gressklipperen raskt hvis man tar det en gang i året. Veiskuldere hos meg er ca 2 gressklipperbredder. Det vil si to ganger frem og tilbake. Da har jeg fått litt trim, gått 6 km. I grøftene på begge sider vokser det bare mose. Det fjerner jeg med ei rive en gang i blandt. I alle fall der det er dårlig fall.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...