Jump to content

Tokvam eller Dalen?


Guest

Recommended Posts

Lurer på om det er noen som har erfaringer fra både Tokvam 240 THS Big, og Dalen 2012. Lurer på\; hvordan de takler forskjellige typer snø (tung snø, fokk snø, gammel snø, sørpe osv), hvor mye snø det kan være før fresene ikke klare å ta unna (kommer ut på sidene), hvordan kaste evnen er og ikke minst slitestyrken på fresene. Kanskje det er merkbar forskjell på disse to snøfresene?
Link to comment
Share on other sites

Lurer på om det er noen som har erfaringer fra både Tokvam 240 THS Big, og Dalen 2012. Lurer på; hvordan de takler forskjellige typer snø (tung snø, fokk snø, gammel snø, sørpe osv), hvor mye snø det kan være før fresene ikke klare å ta unna (kommer ut på sidene), hvordan kaste evnen er og ikke minst slitestyrken på fresene. Kanskje det er merkbar forskjell på disse to snøfresene?
Link to comment
Share on other sites

kjøp dalen vi har en 2010 kjempe god fres tar alle typer snø uten problemer, kjenner noen som har en 2012 det skal hvist være en kjempe god fres. Dalen uten tvil =)
Link to comment
Share on other sites

Kan si at Dalen 2010 er suvuren! Tar store snømengder og kaster den utrolig bra. Utrolig god å kjøre front montert. Også god å kjøre med bak. Siden det er en 2 trins fres er den jo litt tung å dra. Har 2 stk. En V-fres og en 2 trins. Bruker 2 trinsen framme når jeg har behov for det. V fresen står på den andre traktoren hele vintern. Dalen 2010 er utrolig god på gangfelt og til plass rydding : )
Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1
Bedre Gardsdrift hadde en snøfresertest for noen år siden, og der kom Tokvam veldig bra ut. Også Westbjørn S-2450 gjorde det veldig bra. Kontakter du bladet får du nok greie på når den stod på trykk.
Link to comment
Share on other sites

Har hørt om at Westbjørn er noe spinkle, kjenner en som har en Westbjørn S-2450 som blir dratt av en John Deere 6820. De klaget på at westbjørnen var spinkel, hadde blant annet bøyet ut ene sideveggen. Kapasiteten var vell heller ikke av den aller beste. Muligens noe svak konstruksjon, så på en slik en gang og det var vesentlig tynnere stål i den kontra Tokvamen. Fjærutløserne som hindrer at en f.eks. blir hengende fast ved huking av kommelokk og fortauskanter, ble vissnok etter kort tid veldig slakke, resultatet av dette var at når fresen ble kjørt på plan veg med 20-30 cm snø var det som om at en på et vaskebrett.

Har selv kjørt John Deere 7920 med Tokvam monster, med en slik traktor og fres bør det være bra med snø før en bruker fresen, ellers kan det jo kanskje betegnes som noe u-økonomisk?. Men selve fresen var fantastisk i bruk, både kasteevne og ikke minst en enorm kapasitet pluss at det er jo en drøm å kjøre en slik fres på 7920en. Har prøvd å kjøre den tett med å dra på med høy fart i mye snø, dette var vist seg å være særdeles vanskelig..

Link to comment
Share on other sites

Er ikke fornøyd med nordtec,da lager på vifteaksel, og svingmotor på tut er for dårlig.En svingmotor på en duunfres koster 1200kr,mens nordtec tar 2500.Forholdet på pris/kvalitet er helt feil på nordtec.Dalen er en trofast sliter.
Link to comment
Share on other sites

Guest jijohans_1

Skal den som stillte spørsmålet ha en to-trins eller v-fres..?

Hører dere sier at Nokka er dårlige greier. Lurer da på hvorfor Forsvaret har handlet inn en Nokka 3291 for å rydde med i et skytefelt i indre troms der det kan falle over 1m snø i døgnet..? Har dem blitt lurt av FK?

Link to comment
Share on other sites

Nokka har tradisjon med v-fres som har 2 utløp,og dette skal vere vanlig i finland.2-trinns og fres med svingbar tut generelt,kom vell etter at samarbeidet med FK startet.De vil sikkert utvikle seg, og bli enda bedre med tida.
Link to comment
Share on other sites

VALTRA T191 ADVANCE.Er det en traktor for entrepenører som kjører 1500t++ iåret på samme måte som CASE IH CVX,JD 7530 autopower,FENDT 820,CASE IH PUMA 210,MF 7495?Eller er den gått ut på dato?
Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1
AS, kan anbefale T Advanse. Har gammeldags girkasse, ellers mener jeg at den er på høyde med de andre. Kommer med nye girkasser til neste år.
Link to comment
Share on other sites

Guest jijohans_1
Sindre: Nei, tenkte på Setermoen Skytefelt. Hadde førstegangs tjenesten min på Blåtind 97-98, samt jeg har vært med å bygget det nye automatiske skytefeltet der.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...