Jump to content

Varig utbetring av holer i grusveg


Glytzhkof_1

Recommended Posts

Har ein del grusveg med ein del problemholer i vegbana. Det er sjølvsagt dei same holene som oppstår gang på gang, og eg leitar etter ein varig måte å fikse det på.

 

Har prøvd ulik blanding av grus og sand i forskjellige størrelsar, men det ligg aldri permanent. Finst det eit godt tips til å utbetre dette på lang sikt? (ut over sement :-) ).

Link to comment
Share on other sites

Guest Zetor_1

Har hørt og prøvd ut følgende med veldig bra resultat.

Høvlet veien med traktor og skrape helt te bunn på hullene. Fylte på ett passe lag på hele veien med 0-20 subus og fin planerte det med kule på veien, altså at vannet siger mot grøfta. Til slutt saltet veien godt slikt at den satte deg. Rensket også grøften så vannet kommer seg unna å ikke blir liggende i veien for det skaper hull.

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Henger meg på Zetor - det fungerer! Hemmeligheten er at veien hele tia heller mer mot grøfta på hver side enn den heller i lengderetningen. Da tar vannet korteste veien ut av veien og du slipper \&quot\;bekker\&quot\; i vegbana. Dette gjelder selvfølgelig også der veien går på flatmark. Eneste ulempe er at det blir vondt å kjøre der med unormalt lave biler, siden midten på veien er høyest. Samtidg er det kanskje en fordel? \;)
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...