Jump to content

Forbredelse for å legge ny asfalt.


Guest

Recommended Posts

Deler en vei med en nabo. vi har dypehjulspor som har kommet over tid. Naboen mener at hele veien må graves bort for å gjøre skikkelig grunnarbeid mens jeg tror at veien nå har stabilisert seg og at ett nytt dekke vil holde lenge.Jeg mener at det ville være lurt å frese ned ryggen mens naboen tror det er svært dyrt. Naboen mener også at det vil være dyrt å legge ned duk.

Er det noen her som har prøvd og feilet?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hvilken type dekke har dere fra førFaren min la asfalt i gårdsveien helt tilbake i 1987.

Ble en god del nedkjørt etter all tungtrafikk- melk/kraftfor etc.

la så selv oljegrus i sporene for 5-6 år siden og det fungerer greit. Syntes at asfalt ble for dyrt nå sist- (næmere 160.000 for ca 220 m vei.)

 

Veien er nok sunket litt i sporene, men det går nok 7-10 år innen jeg behøver å fylle på nye oljegrus.

 

Er nok og begrenset hvor mye stein det er kjørt inn i grunnen, men er sansjord under der igjen.

Link to comment
Share on other sites

Guest spelarjakob_1
Vi la varmasfalt på gardsvegen her i 1987. Varmasfalt vart tilrådd avdi vegen er litt bratt. Vegen hadde bra steinlag og grus, men var nedkøyrd . Rennande vatn og gruserosjon var ei stadig plage. Eg la på ti billass med grus, og køyrde skjær ein liten dag ,for å få vegen fint strekt. Bør skyte inn at vegen er ca. 200 meter. Asfaltleggarane tromla, og la asfalten. Eg ser dette som ei god investering, og krig mot vassfløde er det heilt slutt med. For ikkje å snakke om behagelegare køyring. Vegen har vore vedlikehaldsfri etter asfaltlegginga, og mykje reinslegare og greiare utfor melkerom og andre dører , og i tunet ellers.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hei. Legg på ett godt lag med fresemasse/knust asfalt. Legg det ut en varm sommer dag,vann på og komprimer. Blir hard som asfalt,men mye billigere. Husk grøfterensk.
Link to comment
Share on other sites

Guest Kristan

Tror asfalten ble lagt på 70tallet. så den har holdt en stund og grunnen har vel hatt tid til å stabilisere seg.

Oljegrus har jeg ikke tenkt på. Har ikke sett det har vært brukt på lenge. Hvor får en tak i det? den fester seg til asfalten altså.

 

RENE masser. da mener du stein og singel. Kjerrevei har det vel aldri vært men den ser mer ut som en asfaltert potetåker.

 

Fresemasse hvordan finner du det. leter du grøftene etter vegfresen. Varme sommerdager er vel over for i år. men varmepistol hadde sikkert gjort nytten.( veien er ikke så veldig lang.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...