Jump to content

Størrelse på gravemaskin


LilleBonde

Recommended Posts

Mitt spørsmål er kort og godt: er en 5,5-6 tonns gravemaskin brukende til noe som helst annet enn hagebruk? Er det mulig og drenere små arealer med en slik maskin?

Jeg skjønner at det fortere med en stor maskin, men jeg ser for min egen del flere bruksområder der en midi-graver er å foretrekke framfor en 13-tonner...

Link to comment
Share on other sites

Guest smaabrukar_1

hei

 

Spørs vel litt hva du mener med små arealer, men har selv en 5 tonns kubota, og har brukt denne til grøfting, utgraving av mindre tomter og lignende. erk og driftsikker maskin. Fungerer helt perfekt til mitt bruk, men dersom jeg skal dyrke i noen grad så må en til med noe med bedre rekkevidde.

 

Nå veit ikke jeg noe om jordsmonnet der du holder til, men til de største steinene så blir den nok for liten, samt den nevnte rekkevidden. Til å lesse på en vanlig traktorhenger fungerer det veldig bra! De fleste her i området som har gardsmaskin bruker omtrent denne størrelsen

Link to comment
Share on other sites

Har selv en 5 tonn kubota. Har gravd ut små tomter, laga små skogsveier, gravd grøfter, drensgrøfter, laster gjødselsekker, planert og fikset mye. Ville ikke hatt verken større eller mindre maskin, selv om jeg skulle ønske meg 10 tonn ekstra når jeg slitt løs de største steinene og røttene, men det er utrulig hva en får til med 5 tonn. Får du ikke løftet steinen kan den draes etter bakken med armen. Dessuten går den på en normal traktorhenger, og med gummibelter belter du deg uten fare for å ødelegge asfalt eller støp. Har forresten grøftet 1, 5 km de 2 siste årene.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...