Jump to content

Lilleseth eller Duun bakskjær?


Guest

Recommended Posts

Jeg skal kun bruke skjæret til å brøyte og planere en ca 350 meter vei opp på gården. Jeg har en MF 362. Jeg er usikker på nøyaktig bredde, men på nett ser jeg weelbase er oppgitt til 202 cm. Antar derfor ca 250 er ok.

 

Skjærene jeg vurderer:

 

- Lilleseth LS-1R - 250cm - kr 12 000 + mva mekanisk med hjul, kr 16 600 med hydraulisk bom og skjær (180 grader rotasjon).

- Duun TS260 - 260 cm - kr 14 300 + mva mekanisk med hjul, kr 18 000 med hjul og hydraulisk 360 rotasjon.

- Dalen

 

Jeg tenker at jeg ikke trenger noe fancy greier, men vi ha et skjær som vil holde mange år. Forslag? Er sylinderene verdt de ekstra kronene?

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, hydraulisk sving er uten tvil værdt dei ekstra kronene.

 

Har akkuratt kjøpt meg Lilleseth skjær 2,50 m bredd m 2 syl, og har fått prøvd det i disse dager. Har i alle år brukt skjær med mekanisk sving, og må si at det var mykjy meir anvendele og lettvint enn eg trodde med hydraulisk sving, anbefales på det sterkeste!

 

Vurderte så vidt detta Duun 260, såkalt økonomimodell, men tykte det virket spinkelt/simpelt, derfor gjekk eg for Lilleseth &quot\;proffmodell&quot\;, som eg synes er eit meget solidt og tungt skjær for ein billig penge.

Link to comment
Share on other sites

Guest geitbonden_ole-m_1

skal du ha ett som holder i mange år så ikke vær kjip med slite ståle bolten holder mye lengre en stålet nederst gjør

 

Link to comment
Share on other sites

Eg har eit Duun 260 skjær.. E eit fantastisk skjær,anbefallest på da sterkaste..

 

Å kjøpt for all del hydraulisk sving... Da får du meir kvalitet utav det du driver med...

 

Men då bør du og kjøpe med akkumelator...

 

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte et Duum skjær på AK maskiner, men det var det dårligste jeg noen gang hadde prøvd!

Dårlig stål, dårlige sveiser, så dårlig laget at det er nesten ødelagt før det er montert på traktoren. Håper virkelig for Duun sin del at dette var en feilproduksjon, da det gamle skjæret som var på gården når jeg kjøpte den faktisk er i bedre stand enda. Og det er hardt brukt i ca 20 år!

 

Har bedre tro på fransgård eller Sami, det virker som veldig bra og solide skjær, men så er det prisen da...

Link to comment
Share on other sites

Kjøp Dalen! Har ett skjær fra 1998 med hydrauliske sylindre og det kan vendes. Det er som nytt og meget holdbart!!

 

Har ikke erfaring med Duun, men deres sandstrøere har jeg og de er betydelig dårligere enn dalen. Lakk kvaliteten er rett og slett elendig og det er spart på sveis osv...Har begge merker så jeg ser forskjellen!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Beitebruker_1

Med så liten traktor og kort veg som skal brøytes holder Duun sitt skjær. Har hatt Duun selv noen år, og synes dette er greit nok så lenge man bare skal bruke det til egen gårdsvei. Hjula og hjulopphenget er derimot for dårlig etter min smak (og min bruk).

Lilleseth har jeg ikke erfaring med.

Link to comment
Share on other sites

Guest Harald_1

Vi har et 275 Lilleseth skjær, jeg har ingen problemer med å anbefale det. Fordelen med Lilleseth skjæret er at det er kraftig bygget og det medfører at det blir tyngre.

I tillegg så er jo pris et argument.

Det er også viktig å ha hydraulisk regulering på det.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg ville godt for et smaler og tyngre skjær om jeg hadde vært deg,også heller stilt skjære mer ut på siden. Med 250 skjær på en såpass liten traktor får du fort problemer med og holde retningen når det er mye tung snø. Man skal jo gjerne ha litt fart også for kasta snøen vekk fra veien. Har du mye bakker og svinger og du bor på en snørik plass anbefaler jeg fres.

Kjører selv med Duun HTS275 bak en 135 hester høst og vår,også den har problemer med og holde retningen i svinger når det blir mye tung snø og karmene begynner å bli høye. Er forsåvidt godt fornøyd med Duun skjæret,men dette blir en tyngre og solidere utgave en de du har sett på. 275 tror jeg også er minste bredde på HTS utgavene

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

 

Jeg har nå funnet frem til et brukt Duun DS25 til ok pris. Det er en eldre modell som er 250 cm bredt. Da prøver jeg meg nok frem med dette i første omgang.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...