Jump to content

Tips til roligere bakskjær?


Guest

Recommended Posts

Hei! Jeg har brøyting på en fylkesvei. Fra høsten, og til det blir såle i veien bruker jeg et3meter lilleseth proffskjær med kastevinge. Jeg er ganske fornøyd med skjæret, bortsett fra at det har en tendens til å lage vaskebrett. Flere som har det problemet med lilleseth-skjæret, eller er det jeg som bruker det feil?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Eg kjører med Dalen 2022 og bruker hard plast mellom slitestålet og skjæret. Det er slik plast som ein kan bruke som &quot\;slitestålet &quot\; på Div snøploger. Ca 4 cm tykt. Dette gjer at det blir større flate på skjæret, men det går utover hvor mykje skjæret Trykker mot underlaget. (Høveleffekten) . Kjører selv med en 6 sylindra fendt som har dobbeltvirkende trekkarmer, så viss eg trenger litt exstra høveleffekt så kjører eg bare trykk på armene
Link to comment
Share on other sites

Guest Newholland_1

Går dalenskjæret rolig i hastigheter rundt 30-40km/t når du bruker plast mellom?

Vet du tyngden på skjæret? Har en mistanke om at lilleseth skjæret er litt for lett..

Jeg kjører en 180hk 6syl new holland, men jeg har ikke dobbeltvirkende på trekkstengene.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kan være jeg er dum, men jeg finner ikke noen traktorer som leveres med dobeltvirkende trekkstenger. Har selv en Valtra N101, som jeg mener selv kun har enkeltvirkende trekkstenger.

 

Ser flere bruksområder for dobbeltvirkende trekkstenger og skulle gjerne hatt det på min neste traktor. Fint om noen forteller meg hvem som leverer dette og hva de evt kaller funksjonen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1

På 412-en jeg hadde var det en kran ved stigtrinnene på høyresida som man kunne slå over for å få dobbelvirkende. Armene kunne da ikke styres på vanlig vis med EHR, men måtte kjøres opp/ned med krysspaken. Det ble aldri brukt de 2500 timene jeg kjørte med traktoren... Vet ikke hvordan det er på nyere Fendter med betjening av uttak i styrespak. Det stend vel i bokji vil jeg tru.

 

Vekt på skjær - hva med å sette på en trekant og f.eks. et 1000 kgs betonglodd med triangelkobling for å få mer vekt på skjæret? Kanskje vanskelig i forhold til å få snudd skjæret helt rundt?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...