Jump to content

&quot\;sprengmatter&quot\; til gravemaskin


Guest

Recommended Posts

Driver og graver stadig vekk på forholdsvis våte underlag/myrer og fikk øye på her i forrige uke en entreprenør som hadde laget seg en "sprengmatte" av bildekk, bare at disse lå mye tettere, og den fløyt som en ferje over myra, og var veldig lett håndterlig, da han hadde 2 stk av dette og bare hentet en med grabben. Jeg har til nå brukt bare autovern, noe som er tungtvindt og som ikke er i nærheten av å flyte like bra som det jeg kunne bevitne.

 

Noen andre her som bruker samme greie, og kan fortelle litt om hvordan dere har laget matten ? Noen plass her på sørlandet en kan skaffe noe slikt?

Link to comment
Share on other sites

Guest Challenger mt

Det kan gå, men det beste hadde nok vore remu si løysning. Då kan du grave og stå på alt frå blaut kjelve til opent vatn.

Det kan være litt stor slitasje på dei få belteplatene av aluminium. Du må nok ha ein annan maskin i tilleg til bruk på fastare underlag.

Men eg veit ikkje om du driv så stort og så mykje på blaute underlag at du kan forsvare den investeringa.

http://www.remu.fi/bigfloat.html

http://www.remu.fi/remubigfloatnorwegian.pdf

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest strilen_1

Hei

Har en komatsu PC130. denne er det 700 plater på og flyter dermed ganske bra. Men i bløt myr har eg laget meg matter av tømmerstokker. 4m lange stokker som ligger side om side og danner en matte som er ca 4x3 m. borrer 4 hull i hver stokk på samme plass og trer wire igjennom. dette flyter bra! har brukt skytemater, men disse kommer opp i understellet når det blir skikkelig bløtt og kan lage en del problemer.

Bildekk synst eg hørdes litt svakt ut, uten att eg har sett det.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...