Jump to content

Ensileringsmiddel


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Her i garden vart det skifte frå maursyre til GrasAAT Lacto ved generasjonsskiftet. Fleire som har opplevd det?

Forstår ikkje korfor gamlingane, og også naboane, fremdeles brukar maursyra, for prisen og doseringa er jo lik, men eg føler meg tryggare på Lacto. Får iallefall bra silo med den.

Link to comment
Share on other sites

Har hørt att maursyre skall vere bedre viss det er dårlige og uttette siloer. Bruker grasaat+ kofaensil i rubndballer får tiden. Begge fungerer meget bra kofa er litt bedre mot varmgang.
Link to comment
Share on other sites

Guest Perska_1
har brukt Ensil1 de siste årene. Ensileringsmidlet fungerer bra, men generelt er de fleste syrebaserte ensileringsmidlene svært agressive på alt av metall. Det eneste unntaket er Ensimax som nå ikke er så enkelt å få tak i. Etter min mening fungerete Ensimax like bra som Gras AAT, Ensil1 men ga et mye bedre arbeidsmiljø og mindre korrosjon (f.eks. fylltømmer ol.)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Me har alltid nytta maursyre, og har berre gode erfaringar av det. Av helserisikoen vurderar me no GrasAAT Lacto, og på grunn av raskare pH-senking, snoko som vert påstått....
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym
maursyre er berre for folk som likar risikosport! det finst like gode og like rimelige middel som ensil 1 og grasaat lacto. kofasil er bra på rundballar
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym

Har prøvd både med og uten syre på rundball gjennom 15 år, alt fra grasaat lacto og plus, kofasil, howden veske, ensil 1 og +++. det har da blitt prøvd som anbefalt i henhold til om det er rått eller fortørka gras. har da pressa direkte etter 2.80 brei maskin uten ranking og pakka i løpet av første timen etter. Kan til dags dato ikke skjønne vitsen med ensilering!!! Press godt, pakk fort (el kombipresse!!) og bruk heller penga på mere folie på ballen. En kan jo legge 12 lag for prisen til ensilering og 6 lag!!

Kan jo si at her har det kun blitt kasta maks 5 baller på de siste 15 åra og de har det faktinsk vært brukt ensilering i!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...