Jump to content

NH TS100A og PTO-trøbbel


Guest

Recommended Posts

Noen der ut som har erfaring rundt kraftuttaktrøbbel på en New Holland TS100A? Jeg har en slik traktor.... Når den skal brukes til snøfresing, kobler kraftuttaket ut rett som det er (mildt sagt veldig irriterende). Ettersom dette gjentar seg, må jeg til slutt stoppe og starte motoren før jeg kan starte kraftuttaket på nytt (uten at hjelper særlig lenge). Det kan virke som at den ikke tåler motstand på PTO. Har hatt mekaniker fra merkeverksted til å se på saken, og startknappen for PTO ble skiftet. Den virket da (uten å teste med motstand på PTO). Trodde det ble bra da, men nei.... Når det skal freses, stanser kraftuttaket. Da må Valmet''n til....
Link to comment
Share on other sites

Noen der ut som har erfaring rundt kraftuttaktrøbbel på en New Holland TS100A? Jeg har en slik traktor.... Når den skal brukes til snøfresing, kobler kraftuttaket ut rett som det er (mildt sagt veldig irriterende). Ettersom dette gjentar seg, må jeg til slutt stoppe og starte motoren før jeg kan starte kraftuttaket på nytt (uten at hjelper særlig lenge). Det kan virke som at den ikke tåler motstand på PTO. Har hatt mekaniker fra merkeverksted til å se på saken, og startknappen for PTO ble skiftet. Den virket da (uten å teste med motstand på PTO). Trodde det ble bra da, men nei.... Når det skal freses, stanser kraftuttaket. Da må Valmet\'\'n til....
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nok også at det heller mest mot kontaktfeil. Kraftuttaket slurer ikke når den møter motstand - det kobler bare rett og slett ut. Da må jeg slå av og på kraftuttaket igjen. Takker for svar:)
Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Ola...

Artig du nevner det med viftereima.

Opplevde noe lignende for noen år siden på vår TS115 da jeg kjørte med slåmaskin.

Da viftereima blir for slakk lader traktoren ikke nok og enkelte elektroniske ting slutter å virke.

Det du kan gjøre når pto stopper er ganske enkelt å trykke på batteriknappen på dashbordet å se hvor mange volt det står i displayet.

 

Etter hva jeg forstod på han som hjalp meg gjelder dette visst også andre traktormerket.

 

mvh magne

Link to comment
Share on other sites

Guest Henke_1
Naboen her har en TS110A der noe av det samme skjedde. Det var midt i soppsprøytinga så det passet såklart ikke med traktor uten PTO da. tror AK-maskiner var der raskt med prøvelampe og sjekka bryteren inne i traktoren, men fant ingen feil. Hvis jeg ikke husker feil var det bryteren for start/stopp PTO på bakskjermen det var noe feil med. Uvisst om det var irring, dårlig kontakt eller rett og slett ødelagt bryter.. Denne ble hvertfall byttet og alt fungerte glimrende etterpå.
Link to comment
Share on other sites

Guest Bache_G_1
Hei, problemet med pto kan komme av at hastighetsføler på pto ikke gjør jobben sin, traktoren må registrere at pto snurrer for at den skal fortsette å virke, ellers har jo bl.a. Henke et bra tips her, er jo litt utsatt bakpå skjærmene med alt av sølevann og dritt som hjulene hiver opp.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...