Jump to content

Nye beiteområder


Guest

Recommended Posts

Vi har hogd en del skog på forholdsvis flat skogbunnen. Ønsker å utvide beite til hestene. Hvordan gjør man dette billigst og greiest? Rydder grener og drar opp røtter og sår gress direkte på den tidligere skogbunnen? Eller må vi til å sile toppsjiktet, pløye og så så gress?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Rydd bort greiner og andre rester etter hogsten. Deretter sprer du grasfrø for hånd i en fuktig periode. Det gir en dårlig spireprosent, men det er bedre enn ingenting. Og det kan jo gjentas for å gjøre det bedre. Enda bedre om du har mulighet til å ha dyr gående på feltet der når du har spred ut frøene, slik at de tramper frøene ned i bakken, det vil øke spireprosenten noe..

 

MEN....

Om det er veldig gammel skogbunn som er sur og skrinn vet jeg ikke helt om det funker... :P

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Legg frø i ei bøtte med vann i 1 døgn. Hell så dette oppi ei vogn med naturgjødsel, ku, sau, gris eller annet. Kjør dette ut på marka etter du har ryddet greiner. Har du ikkje dette selv betal ein bonde i nærheten til å gjere dette. Fordel med kanon viss det er vanskelige kjøreforhold. Kalk er og fordel og få på området.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det er ikke lov å spre naturgjødsel på ikke godkjent areal, da blir du politianmeldt og får bot.

Men du kan kjøre på kalk og kunstgjødsel så lenge det ikke er vernet kulturtype, som jo er tvilsomt siden det var skog før. Du må også søke kommunen om å gjøre skogen om til innmark, ellers skal skogen fornyes innen 3 år (tror det er 3 år).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...