Jump to content

Hvilken laster joystick er best?


Guest

Recommended Posts

Av alle traktormerker og frontlastere, hvilken el-joystick er best? Regner med å få noen subjektive svar, men noen har vel erfaringer med forskjellige typer?

 

Har snakket med en som har 3 JD er, 2 med original JD el-joystick og den siste med tommelstyring fra Ålø. Han liker best tommelstyring.

 

Venter selv på JD med AP og tommelstyring (electrodrive) om noen uker...gleder meg.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Ok, har Valtra N med el joystick noen uker til før jeg får JD. Joysticka er grei nok, men har alle joystick dødgang før de beveger oljesleiden? Og er det forskjell på Valtra N med 73 l/min og andre? Og, liker du den joysticka best fordi du kjører Valtra eller ikke har kjørt noen andre? Svaret ditt forteller veldig lite....
Link to comment
Share on other sites

Alle joysticker har nok ikke dødgang. Synes bare det er greit med litt dødgang slik at bevegelsene ikke blir for brå, det var de i en john deere jeg har kjørt med JD el-joystick. Har i tillegg også kjørt Case IH med Stoll mekanisk joystick, som er av de bedre mekaniske, da den er nokså lett å bevege i forhold til andre mekaniske joysticker. Men kan jo ikke sammenlignes med el-styrt.

Valtra sin joystick er best, synes jeg, fordi den har en grei størrelse, blir for smått med tommelstyringen for meg. I tillegg til at den har litt dødgang slik at bevegelsene ikke blir alt for brå. Var det utfyllende nok eller vil du ha det enda mer detaljert? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Helt topp svar, hehe. Er helt enig med deg at størrelsen til Valtra joysticken er perfekt, og jeg er kanskje en liten smule bekymret for at tommelstyringen blir for liten. Har prøvd den, men ikke arbeidet med den mye. En nabo hadde en MF 6455 på prøve mens hans var på service, den hadde integrert i armlenet. Utformingen på spaken likte jeg ikke, men proporsjoneringen føltes helt perfekt på den MFen. F. eks reagerte den med en gang, og løfte lasteren bare 1cm f.eks. var ingen problem. Pga. dødgangen i Valtraen min føles det litt vanskeligere å la lasteren bli ett med handa.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Den enkle armlenejoysticka til Valtra er ikke lik med den som sitter i Advance modellene, de tror jeg er Canbus styrt, eller noe sånt....

 

Har ikke fått info om at noe kan justeres på Valtrastikka mi.

 

JD stikka synes jeg samtidig blir litt for stor, og betjeninga fra en gravemaskin synes jeg ikke kan sammenlignes da du ikke har samme muligheten til å la en wirestyrt stikke følge armlenet i traktoren som i gravemaskinen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Et annet minus med Valtra sin: veldig lett å komme borti når guttungen sitter til venstre, og jeg må bruke høyredøra for å gå ut....... Tror ikke det blir sånn med tommelstyring. JDen er forresten lettere å gå ut av begge dørene. Til og med med passasjersete opptatt.....
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...