Gå til innhold

Gullfisk/gullhest/gråtass?


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest mf_power_1

fe35(gullfisk/gullkalv) produsert mellom 1956-1959, denne typen ble laget med både bensin, og diesel motor.

 

gråtass ble produser fra 1946,til 1956. fra 1951,ot til 1956, ble den også produser i diesel. det er produsert 4 typer gråtass,så vitt jeg vet.

det er da, TE-20, TE-A-20, TE-D-20 og TE-F-20.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gråtassen har vanligvis itte høy/lav, bare 4 gear og revers + startposisjon på girstanga. Det kom noen med lavserie med spak ut i fra venstre sideluka.

Gullfisk er den første Ferguson 35. Den har er kraftigere i traktorkroppen enn Gråtassen. Og den har 3 gear og revers på en spak + høy/lavspak. Gullfisk diesel og de første MF 35 har 4-sylindra motor som gikk for å være svært tungstartet.

Først hadde den 4 glødeplugger senere bare 1 glødeplugg. Kaltes for \&quot\;sommartraktoren\&quot\; i Sverige siden den var så tungstartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ValtraN92_1

Takker.

En kollega på jobb (ca. 55 år) er oppvokst på Sola. Han sier at de sullfargede ble kalt for gullhest, ikke gullfisk. Er det noen forskjell?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blåtass_1
Kjært barn har gjerne mange navn. Apropos sommertraktor: Snakket med en eldre setesdøl som hadde en slik gullfisk i sin tid. Mannen ble omtalt i nabolaget som «han som bruker motorvarmer i slåtten» :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...