Gå til innhold

Problemer med varmeapparatet Valmet 605


Gjest

Anbefalte innlegg

Gikk til innkjøpt av en godt brukt 605 her for ett halvt års tid siden...Nå idag slutta vifta til varmeapparatet å gå, og det lukta litt svidd i hytta....Fant ut at sikringa var gåen, skifta sikringa, og fyrte igang igjen. Litt røyk kom det ifra varmeapparatet, sikringa røyk igjen, og blinklysreleet, og ladelampa blinka i ett kjør...Tar dette som ett tegn på at "noe er galt"...? Noen tips?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk til innkjøpt av en godt brukt 605 her for ett halvt års tid siden...Nå idag slutta vifta til varmeapparatet å gå, og det lukta litt svidd i hytta....Fant ut at sikringa var gåen, skifta sikringa, og fyrte igang igjen. Litt røyk kom det ifra varmeapparatet, sikringa røyk igjen, og blinklysreleet, og ladelampa blinka i ett kjør...Tar dette som ett tegn på at \&quot\;noe er galt\&quot\;...? Noen tips?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest J.A.N_1
Det virker som en av varmeapparatmotorene har brent, skjedde det samme på min 805 for ei stund siden.Det er to viftemotorer på den, du ser viftene hvis du ser ned i varmeventilene til frontruta. Nye fås kjøpt på Økonomi-deler. Men du må finne ut hvem av motorene som er gåen da de går hver sin vei, dette må selvfølgelig oppgis ved bestilling. Når de skal skiftes må du ta av motordekslene og ta i fra hverandre varmeapparatet for å komme til viftemotorene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest temlav_1

Det er et standard problem på valmets 05-serie at viftemotorene brenner opp.

 

Du må som sagt demontere varmeapparatet foran torpedoveggen for å skifte viftemotorer. Og skift BEGGE motorene når du først demonterer, motorene er ikke verdens beste og har en brent seg så står snart neste for tur. Viktig å legge merke til rotasjonsretningen og få rett motor/vifte på rett side.

 

Viktig å holde kupefilteret åpent for at motorene skal vare lengst mulig.

 

Har skiftet viftemotorer 2 ganger på hver av 05 traktorene jeg har.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det med instrumentet høres ut som en jordingsfeil.

Heile turtelleren kan enkelt bare dras rett ut på 05. Se om jordingsledningen har blitt borte på baksida. Den skal sitte på en kabelsko som er rett i godset på turtelleren. Prøv evt. å lage en ekstra provisorisk jordledning for å se om det hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, kan være enig i at det kan høres ut som en jordingsfeil.........men det var så pussig at det skjedde samtidig som at det røyk ifra varmeapparatet, så lurte på om blinkinga kunne være en slags for for varsling om at noe var galt..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til de intresserte...: Fant problemet med instrumentet....tilkoblingspluggen i sikringsboksen hadde hoppa av, så det var rimelig greit å fikse. Varmeapparatet går også igjen, sikringa ryker ikke lenger, og vifta blåser for fullt. Kanskje jeg slipper unna skruinga nå på kaldeste vinteren, med 15-20 blå ute, og kan ta det til våren istedet? :-) Ha en fin dag!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
hvorfor lyser det i instrumentpanelet i 605 når alt er slått av ?? det lyser i lang lys indikatoren hvis den står i på posisjon? jordings feil eller feil på lysbrytern?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...