Gå til innhold

bremseuttake


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Oddbjørn_1

Den enkleste måten å gjøre det på MF med \&quot\;kraftkontroll\&quot\; på hydraulikken er å koble hengerbremsen direkte til trepunktsløftet.

Hvis traktoren har hjelpesylinder så skrur du bare inn et T-uttak i slangen til hjelpesylinderen. Kanskje sitter det et enslig uttak der allerede, på siden av toppstagfestet, som er uavhengig av de andre tipputtakene.

Da kan du trolig bruke det. Når du skal kjøre med tilhenger bør du absolutt henge opp trekkstengene helt på topp med stropper eller stag fra toppstagfestet så de blir stående oppe.

Still høyre hydraulikkspak på topp (helt bakerst) og venstre spak helt forrest. Når du drar venstre spaken bakover i \&quot\;kraftkontroll\&quot\;området så øker trykket gradvis i bremseuttaket, og du får fin dosering av bremsen. Men, trykket i hengerbremser er vanligvis maks 150 bar, og uttaket på MF gir over 200 bar. Derfor kan du montere en sperreventil fra UniCardang i slangen som blokkerer på 150 bar, eller måle trykket med manometer og sette en sperre på spaken der 150 bar oppnås.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest massey135@hotmail.com_1
hei går den ann å koble bremseuttake til bremsepedalen i stede for kraftkontroll ??
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Ja, det går å koble tilhengerbremsen over bremsepedalen.

Men på traktorer som din, med mekanisk bremseoverføring så er det litt komplisert. Du må sette inn et spesielt stag fra bremsepedalen med en pumpe i, som gir trykk til en ordinær bremseventil. Løsningen er brukt på bl.a. Ford (før 40-serien) og Valmets 700-900 serie. Men det er dyrt!

Benytt deg heller av den muligheten som allerede er innebygget i traktoren din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Det står i det forrige, lange innlegget mitt.....

Når du drar i spaken går hengerbremsen på.

Tenk deg et håndbrekk, dess lengre du drar spaken oppover jo mer bremser det.

I hengerbremsenes barndom på 70-tallet måtte traktor og henger med bremser vises Biltilsynet og godkjennes sammen. Da ble denne metoden godkjent av Biltilsynet på MF

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...