Jump to content

bremseuttake


Guest

Recommended Posts

Guest Oddbjørn_1

Den enkleste måten å gjøre det på MF med \&quot\;kraftkontroll\&quot\; på hydraulikken er å koble hengerbremsen direkte til trepunktsløftet.

Hvis traktoren har hjelpesylinder så skrur du bare inn et T-uttak i slangen til hjelpesylinderen. Kanskje sitter det et enslig uttak der allerede, på siden av toppstagfestet, som er uavhengig av de andre tipputtakene.

Da kan du trolig bruke det. Når du skal kjøre med tilhenger bør du absolutt henge opp trekkstengene helt på topp med stropper eller stag fra toppstagfestet så de blir stående oppe.

Still høyre hydraulikkspak på topp (helt bakerst) og venstre spak helt forrest. Når du drar venstre spaken bakover i \&quot\;kraftkontroll\&quot\;området så øker trykket gradvis i bremseuttaket, og du får fin dosering av bremsen. Men, trykket i hengerbremser er vanligvis maks 150 bar, og uttaket på MF gir over 200 bar. Derfor kan du montere en sperreventil fra UniCardang i slangen som blokkerer på 150 bar, eller måle trykket med manometer og sette en sperre på spaken der 150 bar oppnås.

Link to comment
Share on other sites

Guest massey135@hotmail.com_1
hei går den ann å koble bremseuttake til bremsepedalen i stede for kraftkontroll ??
Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Ja, det går å koble tilhengerbremsen over bremsepedalen.

Men på traktorer som din, med mekanisk bremseoverføring så er det litt komplisert. Du må sette inn et spesielt stag fra bremsepedalen med en pumpe i, som gir trykk til en ordinær bremseventil. Løsningen er brukt på bl.a. Ford (før 40-serien) og Valmets 700-900 serie. Men det er dyrt!

Benytt deg heller av den muligheten som allerede er innebygget i traktoren din.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Det står i det forrige, lange innlegget mitt.....

Når du drar i spaken går hengerbremsen på.

Tenk deg et håndbrekk, dess lengre du drar spaken oppover jo mer bremser det.

I hengerbremsenes barndom på 70-tallet måtte traktor og henger med bremser vises Biltilsynet og godkjennes sammen. Da ble denne metoden godkjent av Biltilsynet på MF

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...