Jump to content

Fastrusta kule i løftearm


Gråtass_1

Recommended Posts

Kula i løftearmen sit fast, dette er den kula som sit i løftearmen oppe der løftestaget går ned i trekkstengene.

Har sikkert stått i ro på samme plass lenge og dermed rusta fast. Har prøvd det meste for å få den til å sleppe med div smørning o.l. Har også lagt i diesel i eit par daga. Noken som veit om eit supermiddel eller eit anna triks for å få dette til å sleppe. Varme er ein måte, men er redd det vil ta ein del av herdinga i løftearmen, så det ser eg på som siste utveg.

 

Har kjøpt hydraulisk avvatringstag, men får ikkje dette på, når eg ikkje får kula til å gå. Traktoren er NH TL 90

Link to comment
Share on other sites

Demonter løftearma og spenn den fast i ei solid skrustikke e.l. Spray på penetrerende rustløser og la den virke ei stund. Finn ein masssiv bolt som fyller heile holet og bruk ein tung hammer og slå på bolten til du får bevegelse i kula,spray på mere rustløser og beveg kula så du får vaska ut rusta.Diesel løser ikkje rust så kjøp heller en skikkelig rustløser på en faghandel. Wurth el.l

Forsiktig oppvarming i tillegg hjelper på.

Link to comment
Share on other sites

Tviler på at den armen er herdet, tror ikke du skal være så redd for varme. Varm opp huset rundt kula. Prøv å unngå selve kula. Mener å huske at stål har utvidet seg maskimalt allerede ved 160 grader. Den temperaturen ødelegger neppe en eventuell herding og du har gitt kula maskimal plass til å bevege den. Prøv å få den løs med grovt verktøy før varmen brer seg inn til kula og utvider den også.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...