Jump to content

massey ferguson 590


Guest

Recommended Posts

Guest mf_power_1
vurderer og kjøpe meg en traktor,en massey ferguson 590. er en 1981mod er disse traktorene bra? den jeg vurderer har gått 6100timer
Link to comment
Share on other sites

Hvis man skal kjøpe seg en 81 model traktor, så må vel dette være noe av det bedre på markedet. Men det har en tendens til å være en del rust på dem, rundt vinduer og på skjermene.
Link to comment
Share on other sites

Guest mf_power_1

jaok. vet at massey ferguson er goe traktorer.

 

menn kan jeg forvente att den går mange timer til da? har gått 6100 nå. er ikke det litt mye?

eller er det lite på sånne traktorer?

Link to comment
Share on other sites

Guest Valtrakjører_1

Den er alt for lett bak, så den spinner lett, derfor ubrukelig på snø, unøyaktig hydrulikk, går sent etter veg, de store tunge dørene er helt ubruklig, dårlige orginale lys, med mer.

 

Men det er en lett traktor, men til å dra 3 meters slodd er den for liten, men f.eks til vedmaskin er den bra, da den bruker lite disel.

Perkinsmotorenn er også slitesterk og lettstartet.

 

Så, egentlig er spørsmålet hva du skal bruke den til, skogsarbeid er den ubrukelig til, men som sagt er den bra til lett arbeid som vedmaskin og lignende.

Link to comment
Share on other sites

Guest rhihld_1
Har en 81 590 4wd m turbo som har gått ca 10.000 timer uten nevneverdige problemer. Clutch ble skiftet på ca. 4000 t og dynamo på ca 9000 t, forøvrig kun regelemssig vedlikehold og ingen problemer med rust. Svingradius er jo ikke imponerende, men grei nok til sitt bruk. Grei tilgang på deler hos Eik eller Økonomideler og en bra traktor alder og timer tatt i betraktning. Du kan se bruken http://tinyurl.com/dda8fh og http://tinyurl.com/d6ffed
Link to comment
Share on other sites

Guest Valtrakjører_1

Jeg snakket om en bakhjulstrekker, med god sving.

Har skiftet clutch ved ca 3000 timer, og da var den totalt utslitt.

Billige filter og lignende ved økonomideler,men har dårlige erfaringer med lokale EIK.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Om 6100 timer er for mye eller ikke er ikke godt å svare på. Omtrent som å spørre hvor lenge et par sko varer. Det er nemlig bruken og vedlikeholdet som avgjør hvor lenge en traktor holder. Tommelfingerregelen er jo at om traktoren ser hel og velholdt ut så er sikkert alt det andre i orden også.

Jeg har imidlertid erfart at det også kan være stikk motsatt. Enkelte traktoreiere er nøye med å vaske og polere, pusse og flekklakkere. For det kan de gjøre sjøl, og det koster omtrent ingenting. Men derimot kan luftfilteret være 13 år og 3500 timer gammelt. Transmisjonsoljen, framakseloljen og frostvæska er kanskje aldri skiftet, bare etterfylt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Agrostar_1

Eine sjefen her har no ein 590 med giravhengig kraftuttak, så det er no ikkje sant at det ikkje finnst.

 

Veit ikkje korleis 590 utan turbo er, men 590 Turbo er ihvertfall eit råskinn av ein traktor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
Guest Anonym
590 modellen er jo en av de beste traktorene MF har lagt. Vi har en 81\'\'\'\' 4WD modell uten turbo, og vi bruker den fortsatt til harving og pløying, skoging og landkjøring. Holder utrolig bra på gira, selv opp til andre/tredje i høyserien. Eneste det er noe å si på den er hydraulikken. Traktoren er kun utstyrt med en løftesylinder på trekkstengene, noe som kan føles ut som om det er litt \&quot\;vinglete\&quot\;. Toppstaget vil kanskje sige litt for \&quot\;lett\&quot\; når den holder tungt. Ellers har det vært noen reperasjoner oppover årene, men det er som oftest skader sjåføren har påført traktoren, t. d hydraulikkrør under traktoren som blir ødelagt og stigtrinn som plutselig forsvinner. Fremaksling har gitt seg en gang siden 81. Veldig gjerrig på drivstoff, men olje er den mer glad i - dette på grunn av slitne sylindere eller stempel som gjør at det kommer litt olje inn i forbrenning utførelsen. Det gjør at det ryker fælt av den - men så er den god for snart 25 tusen timer over femten hundre omdreininger også, da! Ta bryet ved å kjøpe tvillinghjul til den, da flyter den nesten på vann!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...