Gå til innhold

Dieselpumpe


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Oddbjørn_1

Dyserørene kommer ut rett bakover i bakkant av pumpa. Over dyserørene sitter en liten skrue, som stikker kanskje halvannen cm ut fra pumpa. Den peker også bakover samme veg som dyserørene. Den er låst med kontramutter. Kanskje er den også låst med ei hylse som er krympet på skruen,eller det er en rød el gul malingskladd på den. Få den skruen innover en halv omdreidning og prøv. Gi evt litt mer, men ryker det fælt svart så må du ta den tilbake.

Traktoren kan også ha en annen pumpetype.

Har stopphendelen på pumpa et stillbart anslag som hendelen går mot når du skyver inn stoppknappen så er det det som er mengdejusteringen. Fil av skruen litt så du får hendelen lengre framover. En-to millimeter er kanskje nok.Pass på at stoppvaieren er slakk nok, så du får hendelen helt til skruen.

Er stoppvaieren stram så mister du mye hestekrefter!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Det sitter sil i fødepumpa (Hvis traktoren har fødepumpe, da. De som har dieseltank bak setet kan mangle fødepumpe.)

Silen kan sitte under lokket \&quot\;hatten\&quot\; oppå pumpa. Lokket løsnes i så fall med en liten skrue midt oppå. Hvis lokket ikke er til å skru av så sitter silen i stedet i en plugg inn på siden av pumpa. I den pluggen sitter en sil så stor som et sigarettfilter omtrent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Anonym
Hei nå er pumpa skrudd opp og traktoren prøvd ut,den ble en god del bedre drag i den.takker for alle svar.Det var anslags skruen på stopperen som måtte flyttes.har skrudd opp så det ryker litt mer ved gasspådrag,men det ryker ikke kull svart,høres dette greit ut?hva er konsekvensene ved formye oppskrudd pumpe???.noen som vet hvor mye ekstra hester det går ann å få ut av å stille pumpa,uten at man tyner traktor motoren til det skadelige,Har en IH D206 motor.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...