Jump to content

Kva har eg lov å kjøre med traktor lappen?


Guest

Recommended Posts

Er 16 år og nettopp fått traktor lappen,og lurer på kva begrensninger lappen min har. Veit det med konstruktiv hastighet og totalvekt, men lurer på om det er noko anna. Feks at det ikkje er lov å bli satt til sjøvlstendig arbeid på annleggsplass, brøyting ol. Eventuellt, kortid/kva må til for bli kvitt begrensnigene?
Link to comment
Share on other sites

Klasse T (traktor)

Denne klassen gjelder føring av traktor og motorredskap (begge med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t) med eller uten tilhenger.

 

 

Tillatt totalvekt må ikke overskride 25.000 kg som enkeltkjøretøy eller som vogntog før førerkortinnehaveren har fått to års erfaring i klasse T eller har fylt 21 år.

 

Klasse T gir også førerrettighet for klasse M 147 og for motorredskap (med eller uten tilhenger) som ikke er innrettet for transport av personer eller gods og som ikke kan kjøres fortere enn 30 km/t, (og som har tillatt totalvekt over 25000 kg).

 

Klasse T gir førerrettighet også for:

 

generell adgang til å kjøre traktor eller motorredskap med eller uten tilhenger, når klasse T er ervervet før 1. januar 2005.

klasse S når førerkortet er ervervet før 1. juli 2006.

Definisjonen av klasse T er ny fra 1. januar 2005. Klasse T ervervet for første gang etter 1. januar 2005, gir førerrettighet kun for traktor med konstruktiv hastighet ikke over 40 km/t. Ønsker vedkommende å føre traktor med høyere maksimalhastighet, må man kontrollere traktorens tillatte totalvekt for å finne ut om man behøver klasse B, C1 eller C (dvs. om tillatt totalvekt er høyst 3500 kg, 7500 kg eller mer). Tilsvarende gjelder for føring av motorredskap med konstruktiv hastighet over 40 km/t.

 

 

 

Person som har ervervet førerrettighet for traktor før 2005, slipper å kontrollere traktorens eller motorredskapets maksimalhastighet.

Avgjørende er kun at kjøretøy er registrert som traktor eller motorredskap.

Link to comment
Share on other sites

Guest Robert_1
Ifølge arbeidsmiljøloven har du heller ikke lov til å jobbe nattestid før du er 18, feks med brøyting... Om dette blir overholdt i praksis kan vel diskuteres...
Link to comment
Share on other sites

Guest FIAT-Ola_1
Det e bærre tre-, firhjulsmoped, aillså firhjuling, som går inn under M147, så d e jo sjølsagt berre motorer opp mot 50ccm. Kjøretøyet kan heller ikke ha ei egenvekt på mer einn 150kg, før du har fylt 18 år. Etter d e vekta ubegrensa.
Link to comment
Share on other sites

Guest Robert_1
Noen glupe byråkrater har nemlig funnet ut at ungdom under 18 som tar traktorlappen er skikket til å kjøre traktor og henger opptil 25 tonn i 40 km/h, men en tohjulsmoped i 45 er ikke aktuelt. Tre og firehjulsmoped derimot er helt greit. Skjønner ikke logikken i det...
Link to comment
Share on other sites

Robert det er jo byrokrater da, et viktig poeng! Det med tonn kontra hastighet er diskutert tidligere også. Men det må da være tryggere å kjøre 50 km/h med max 25 tonn, istede for 40 km/h med ubegrenset vekt?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Noen som har hørt noe om heving av aldersgrense på traktorlappen?

Jeg har jo tatt den, så det gjør ingen ting for min del, men noen sa at den skulle heve aldersgrensen til 18 år.. Blir sikkert ikke noe av men.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...