Jump to content

Valtra/Valmet motorer


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Hva slags motorer bruker Valtra egentlig nå?

Hørte at de største var fra SISU lastebiler.

Finnes det Valtra med Perkinsmotor?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Valra traktorer bruker sisu motorer i alle modellen så vidt jeg vet. Du finner også sisu motorer i en del nyere MF.

Finnes ikke Valtra/valmet med perkins, etter det jeg har hørt. Kan ta det med en klype salt.

Link to comment
Share on other sites

Guest valtra_1

Sisu lastebiler har ikke noe med valtra og gjøre. Valmet motorfabrikk skiftet navn til sisu diesel da valmet blei privatisert og delt opp,traktorene skifet navn til valtra. Motorene er valmet motor,men alt er eid av Agco. Partek og Kone var eiere før Agco tok over for noen år siden. Eneste som beholdt valmet navnet var skogsmaskiner og pappirmaskiner.

Fins ikke valtra med perkins.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Valmet motorer: Jeg var på en kundetur på Valtra fabrikken for noen år siden. Da fikk vi opplyst årsaken til at de skiftet navn til Sisu Diesel. Det var ganske enkelt at Valmet solgte motorer til Steyr og de største Massey Ferguson, og de ville ikke ha VALMET støpt inn i manifolden og motorblokka. Dårlig reklame når du åpner panseret på en MF eller Steyr og \&quot\;VALMET\&quot\; er det første du ser. Sisu lastebiler og valmet traktorer var en del av det samme statseide selskapet. Det sto derfor SISU i grillen og rattet på traktorene noen år. Derfor tok man Sisu Diesel navnet.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Valmet motor: Rune, det er omtrent 10 år siden jeg var på fabrikken. Da var motorfabrikken et heleid datterselskap av Valtra INC, og AGCO var ikke inne på eiersiden enda. Det var PARTEK som eide traktorfabrikken den gangen, og motorfabrikken var med på lasset. Senere ble de solgt til KONE, før AGCO kom inn for 4 år siden.

Det var en \&quot\;guide\&quot\; på fabrikken som fortalte dette på godt svensk. Han viste frem en litt eldre motor med et stort VALMET merke på manifolden og en ny en uten. Regner med at han vet dette like godt som deg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...