Jump to content

Ettermontere 3. funksjon på eldre laster


Guest

Recommended Posts

Har en JD3040 med gammel laster og gammel og kjei fjernkontroll som går direkte i sentralen. Har skjønt at det skal være kurant å sette inn ny fjernkontroll ved hjelp av wireoverføring. Ønsker å benytte hydraulisk balleklype på lasteren. Kan til nøds legge opp slanger fra et uttak bak og bruke spak til uttak til klem/ åpne. Dett er jo tungvindt... Er det å få en eller annen duppeditt som gjør at jeg enkelt kan få til 3. funksjon på en ny fjernkontroll? (Helst uten å bygge om hele skyssen...)
Link to comment
Share on other sites

Elektrisk kretsveksler på tilt-funksjonen, montert på tverrbjelken på lasteren.

 

http://www.okonomi-deler.no/Product.aspx?ProductId=AK%2010012&amp\;ipg=5637164945

 

Slanger/rør fra sentralen til kretsveksler, fra kretsvekslerens ene utgang til tiltsylindrene, fra kretsvekslerens andre utgang til en slik fastsveiset på egnet sted:

 

http://www.okonomi-deler.no/Product.aspx?ProductId=HD%204411&amp\;ipg=5637165401

 

Pluss wirefjernstyring med strømbryter i handtaket.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest MrZetor_1

Jeg lurer på akkurat det samme som trådstarter. Min lastesentral har derimot 3 DV uttak og jeg kan koble til en ekstra spake for å bruke 3. funksjon, men med denne metoden slipper jeg en ekstra spake.

 

Men hvordan virker egentlig spakene med brytere? Må man holde inne bryteren for å sende strøm eller er det ett trykk strøm og neste trykk strøm borte?

 

F.eks. slik som denne:

 

http://www.okonomi-deler.no/images/13891_fs.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det er det egentlig bare produsenten av spaken som kan svare på, men det desidert mest vanlige er at trykknapper er momentane, uten &quot\;kulepenn-funksjon&quot\;. Er det en vippe/skyvebryter, så er den ikke tilbakefjærende. Du kan finne handtak med begge typer bryter og paralellkoble dem om du vil, slik at du har begge muligheter, men til vanlig lasterbruk er fjærende trykknapp mest praktisk. I enkelte spesielle tilfeller, som om du skal drive en motor, f.eks. sandstrøer, så kan skyvebryter være mer praktisk, men da bør du også kunne låse selve spaken på et vis...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...