Jump to content

MB 1000


Guest

Recommended Posts

  • 1 year later...

Når det gjelder deler til MB-Trac var det en traktorselger i 1983 som sa at motor,gearkasse og akslingene var standarddeler som var tatt ifra monteringslinja til lastebilproduksjonen og satt inn i chassiet til MB-trac.Så forhør deg med nærmeste bilhøggeri om de vet om noen høggere som høgger gamle MB lastebiler enten her i skandinavia eller på kontigentet.Prøv å finne tak i skiltet som angir gearkassetype og prodnr og forhør deg hos disse.

 

Neste alternativ er å forhøre deg med ett lastebilverksted om de kan ha noen adresser til høggerier rundt omkring her i europa og spesielt i tyskland da MB er stor der både på traktor og lastebil.

 

Siste alternativ snakk med traktordeler sør i Kristiansand om hva de kan forskaffe fra utlandet eller om de vet av noen høggeri på kontigentet

Link to comment
Share on other sites

Guest Nilsi_1

Eneste jeg husker vi gjorde med MB Trac gearkasser på MB lastebilverkstedet jeg var lærling på, var å sette den mest erfarne mekanikeren til å demontere den. For så å sende den til Normog , det var ikke noe for hvem som helst å bryne seg på var det sagt ( om det var spesialverktøy eller kunnskap husker jeg ikke )

Kan være en plass å få opplysninger kanskje.

 

Limer inn en link fra mercedes med oplysninger om Normog (de håndterte både MB Trac og Unimog)

 

http://www.mercedes-benz.no/content/norway/mpc/mpc_norway_website/no/home_mpc/unimog_home/home/financial_services/resignable_rental.html

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Å demontere kassa er ikke noe problem hvis man har skrudd litt fra før av. Eneste spesialverktøyet man trenger er når kassa skal settes sammen igjen. Da må man ha en indikatorklokke for å få rett klaring på lagrene når de skal spennes opp. Man må selfølgelig og ha en verkstedhåndbok for å få justert dette rett.

 

Og en ting til, skal du handle deler til MBtrac eller Unimog kan du styre en lang vei unna NorMog. Dem opererer med fantasipriser på delene de selger. I Tyskland får du deler for under halv pris. Kan ta et eksempel\; èn synkroniseringsring koster 2800,- eks. mva hos NorMog. I Tyskland ca. 1300,-.

 

Da er det ikke så rart at alle MBtrac`ene som er avertert på finn.no ser ut som vrak som har vært gjennom 2 verdenskriger!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...