Gå til innhold

powerboks valtra


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym
KCR fungerer ikke på valtra, den har en tendens til og gå over i nødprogram, den som fungerer er en boks som heter STEINBAUER, den er laget i østeriket og det fins en norsk importør.Kan foresten annbefale denne boksen til flere kjente traktormerker, fungerer heilt super.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan_Eirik_1
Istede for boks til 6550`en kann du høre med servicespesialist og få sendt inn pumpa til justering. Skal være mulig å få 6850 effekt iallefall, ca 20 hk. Hadde en 6550 sjøl som jeg tenkte å gjøre det på, men den ble byttet ut pga behov for større og tyngre traktor før jeg rakk å gjøre det. Skal være en grei afære å få gjort dette!\;-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Har bremset noen traktorer som denne med og uten og boks. De har gitt effekt, men det er ikke noen fasit på hvilken effekt du får. Skiller mye fra boks til boks, og traktor til traktor. Og kcr bokser fungerer på valtra, men man må kjøpe den boksen som er laget spesielt til valtra, ikke den som er laget til bosch pumpene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Jan Erik: Det med å sende inn pumpa fra 6550 i stedet for å montere powerboks stemmer ovehodet ikke! Hvis traktoren har mekanisk innsprøytning med \&quot\;håndtak\&quot\; for håndgassen så har den Stanadyne rotorpumpe. Den kan sendes inn for oppjustering.

Men hvis traktoren har elektronisk pumpe med bare en elektrisk knott til håndgass så er det umulig å sende inn pumpa. Det er samme delenummeret på dieselpumpa på 6550 og 6850 med elektronikk, så forskjellen ligger kun i softwaren. Pluss at 6850 har intercoler, men det har jo ingenting med pumpeinnstilling å gjøre. Kort sagt: Håndgass = send inn pumpa, elektronikk = chipping.

 

For de som tviler på at Valmet motorene, som mekanisk har vært like siden 1992 kan gi fra seg krefter så ta en titt på disse :

 

 

og

 

 

Dynamometeret er på maks 350 hester

og det var altså ikke nok til å bremse motoren.

 

Ikke verst til å være opprinnelig 190 hester...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest jamos_1
Det stemmer nok bra at Valmetmotorene kan gi mye effekt. En (tidligere) bonde i nærheten av oss har en Valtra Valmet 8950. Tror det var Felleskjøpet som var utover en tur for noen år siden med et dynamometer. Dynamometeret skulle visstnok ikke ha greid å bremse motoren, noe som betydde at den hadde over 300 hestekrefter på tappen!!!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan_Eirik_1
Stemmer det ja Oddbjørn, tenkte ikke over det med innsending av pumpa ikke var mulig etter 6550`en fikk elektronisk styring. Men de på de tidligere modellene er dette mulig, min 6550 var en 2000 modell\;-)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Håkon_1
har en valtra valmet 6350 1999 modell. hvor mange hester det mulig og ta ut av den ved bare og stille på diesel pumpa?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

6350 kan sikkert stilles opp til 115-120 hester.

Send pumpa inn til et verksted og be dem sette den lik en 6650 f.eks.

Den kan også stilles opp mens den sitter i traktoren men da bør den dynamometerkjøres.

Hør med et EIK-senter, de har erfaring med dette. Det er samme Standyn pumpene i MF og de er jo så late at de er stilt opp nesten alle sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...