Gå til innhold

Problem med kløtsj


Modlendingen

Anbefalte innlegg

Var ute og fresa med 110-90n vår her om dagen. Køyrde opp ein liten snødonge, skulle rygge. Trykkte inn kløtsjen, men den forsatte like fint oppover, mens den slura. Den stopper når du trykker inn bremsen, men med ein gong du slepper den så slurer den seg oppover. Kan det vere att me må stramme kløtsjvaieren, eller er det andre problemer. Den har og vore litt tong å få inn og ut av gir enkelte gonger, alt etter korleis den står. Håpar noken kan vera til hjelp, det bør ikkje vere sånn...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Man må jo prøve å justere kløtsjen først, siden det er det enkleste. Men jeg er redd det ikke er så enkelt som justering. Vanligvis slites lamellen så overføringen må slakkes etterhvert. Om kløtsjen ikke frir ut så må man jo justere \&quot\;feil\&quot\; vei, er du heldig så er det bare overføringene som er slitt forholdsvis mer enn lamellen. Kom dette plutselig så kan det være brist i en utløserfinger på kløtsjen. Eller det kan ha falt en bit av belegget på lamellen som har lagt seg imellom så den blir \&quot\;tjukkere\&quot\;.

I verste fall så kan det være et lager i mellom akslene i girkassa så det blir treghet, det avdekker du ved å se om den frir ut lettere om du drar opp PTO kløtsjen før du trår fotkløtsjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...