Jump to content

Velge slåmaskin


Guest

Recommended Posts

Hvordan slåmaskin vil dere anbefale? Må kunne gå på ca. 300 ++ mål årlig. og kunne dras av en forholdsvis liten traktor 70-90 hk. Slep eller trepunktsmontert, spiller ikke så stor rolle men helst slep.

Takker på forhånd for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Har god erfaring med krone som sleper.lettdreven klarer d fint med liten traktor. Fleste slåmaskiner er vel god isdag vil jeg tro.

 

Link to comment
Share on other sites

Far min har en JF 2,80 meter slep som han har kjørt mykje på en Valtra 700 (70hk) slåmaskinen heter gms 2800 top safe, maskinen har vore stabil å god, å traktoren klarer seg godt der det er flatt, men klart at i motebakke må en skjølsagt gire ner, Har skjølv en Claas disco 3000, kjempefornøgd med maskinen, men denne er ikkje så lett å dra igjen, men vil i alle tilfelle ambefale deg en slepemaskin til den traktorstørrelsen du beskriver, pga 3 pkt maskinen er betraktelig mykje tyngre å betjene (sidevekt)
Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Min anbefaling er i alle fall å kjøpe en sleper som du selv er inne på. Du slipper den skjeve belastninga på traktoren når du løfter maskinen og den følger finer etter traktoren i svinger. Minuset er prisen som i de fleste tilfeller er en del høyere.

Vi startet med en Claas 265, trepunkt montert maskin for en del år siden før vi gikk over til Kverneland 4228 Lt sleper for 6-7 år siden.

Vi driver med leige kjøring og den går nok 2000mål i året +/-.

Vi har begge maskinene enda men sleperen er jo den som går mest. Uansett vil jeg nok påstå at Claasen er noe mer slitesterk. Det er jo ting som har røket på denne også, men på kverneland har vi byttet crimper og bjelken har løsnet et par ganger, pluss noen andre små ting.

Men til ditt bruk hvor du vil ha en lettest mulig maskin til å dra både vektmessig og pto messig, er jeg ganske sikker på at Kverneland sin maskin er et veldig godt valg. Og med 300 mål i året bør den holde i mange år før det skulle skje noe.

Vi brukte en Valtra 900 ( 90hk) den første sesongen med sleperen og da har vi også belte som veier en del samt stjeler litt Hk, dette gikk helt ok.

 

Mvh Jostein

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha en maskin som er lett å dra både på vekt og pto. Da er min anbefaling at du bør gå for Lely Splendimo. Disse maskinene er utrolig lett drevne og enkle å vedlikeholde. Dersom du er uheldig å kjøre i noe med slåttebjelken så kan deles opp og du kan bytte ut den delen som er skadet og det fine er at det ikke koster en formue som det vil gjøre med alle andre maskiner.
Link to comment
Share on other sites

Ja, takker for svar :) Har sett litt på Lely ja. Men også kuhn, krone og claas har streifet meg , så hva valget er ikkje tatt. Men håper på flere innspill :)

 

Link to comment
Share on other sites

Fraråder Kuhn på det sterkeste. Har gått fra Kuhn til JD 730. Er veldig fornøyd nå. Har veldig stor tro på sjeksjon delt bjelke som JD har på 700 serien og Claas har det på alt. Enkelt og billig om du ødelegger en del av bjelken og den går stillere enn helsveiset bjelke. Kuhn synes jeg slår stykt, ser ofte ut som graset er revet av. JD maskina slår veldig fint, har også hyd. stubbhøyde regulering som jeg har blitt avhengig av.
Link to comment
Share on other sites

Ja Kuhn lager delvis slåmaskinene for John Deere, Kjører selv Claas og den har ikke seksjonsdelt bjelke, har aldri sett en Claas med seksjonsdelt bjelke, og ville ikke hatt en slåmaskin med seksjonsdelt bjelke, hadde en gang en Deutz slåmaskin med 6kant drivaksel, alt kan havarere, men en helsveist bjelke tåler mere enn en delt. Har og kjørt Kuhn, kjempe slåmaskin som tåler mye juling, men de gamle slo nok styggere i legde, hadde ingen problem med å slå i høy hastighet.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Anonym

Har hatt fire Kuhn-maskiner no, og ingen av dei har vore brukbare. Slår greitt i motbakke og på flate jorder. I unnabakke ei total katastrofe.

Køyrer no Kverneland og gruer meg ikkje lenger for å slå graset i bakkane.

Maskina går omlag 10.000 dekar i året.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...