Jump to content

Natt og dag


Guest

Recommended Posts

Hei!

Er gårdsgutt på 17år å jobber på tre forskjellige gårder, og av den grunn kjører jeg forskjellige traktormerker. Der i blandt Valtra 6850, case ih mxu 135 og en mxu 100.. Det jeg har bitt meg merke i er at valtraen er vannvittig ustabli, å i bakker med tung henger bak har nermest førerens lyst til å komme opp mest å si. Å hvis jeg f.eks. kjører opp ei slak grasskråning med valtraen og 6500 liters kimadan gjødselvogna bak, har dette ca samme effekt som å dra plogen bak. Med mxu'ene kan jeg slå med claas tre-punkt montert slåmaskin i bakker jeg ville vært tippet for lengst med valtraen. Har noen gjort seg opp slike "oppdagelser", med valtra eller andre merker i forhold til andre traktorer slik som meg???

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Er gårdsgutt på 17år å jobber på tre forskjellige gårder, og av den grunn kjører jeg forskjellige traktormerker. Der i blandt Valtra 6850, case ih mxu 135 og en mxu 100.. Det jeg har bitt meg merke i er at valtraen er vannvittig ustabli, å i bakker med tung henger bak har nermest førerens lyst til å komme opp mest å si. Å hvis jeg f.eks. kjører opp ei slak grasskråning med valtraen og 6500 liters kimadan gjødselvogna bak, har dette ca samme effekt som å dra plogen bak. Med mxu\'ene kan jeg slå med claas tre-punkt montert slåmaskin i bakker jeg ville vært tippet for lengst med valtraen. Har noen gjort seg opp slike \&quot\;oppdagelser\&quot\;, med valtra eller andre merker i forhold til andre traktorer slik som meg???

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegard_1

Hvor du vil hen med dette innlegget var ikke godt å si, men grunnen til at Valtraen oppfører seg litt annerledes er at den er 50/50 vektfordelt, mens de to andre du snakker om nok ikke har mer enn 40% av vekta på framakselen - uten laster vel og merke, det gjelder både Valtra og Case.

 

Høres forsåvidt ikke ut som du har fått sammenligna Valtra med noen andre på reelt grunnlag, det blir mest synsing - men man skal huske vektfordelinga på Valtra (i alle fall Mezzo, HiTech, M og T + noen gamle da), spesielt når man kjører laster. Noen ganger er det en fordel, andre ganger en ulempe...

Link to comment
Share on other sites

Godt spørsmål!

Men.....nei....Du skriv \&quot\;tippet med slåmaskin\&quot\;,det vil vel i detta tilfellet si velte? Å da ha vel vekte,i kombinasjon brei sporvidde mest å si for å heilde se på hjula.

Link to comment
Share on other sites

Guest Torgeir_1
Ang valtra.... Var på traktordemonstrasjon hvor jeg prøvde en 160 hk valtra. Traktoren kjentes forsåvidt bra ut ,men jeg syns det var vanvittig mye transmisjonsstøy- spesielt ved når man bremset på motoren. Er dette vanlig på valtra??
Link to comment
Share on other sites

Min erfaring med valtra 6850 er at den generelt bråker noe helt vanvittig, å ja spsielt når jeg bremser på motoren. Syntes egentlig at den egner seg veldig dårlig til å bremse på motoren. Under transportkjøring er dette helt håpløst(unnabakker)!

Vi hadde noe problemer med annet at f.eks. difrensialsperra (noe det absolut er behov for på denne traktoren) plutselig sluttet å virke. Pluss at vi har hatt problemer med lysene.. Men det er ikke bare negative sider med valtra, vendegiret syntes jeg fungerer veldig bra mykt, kort og presist! HiShift er også veldig bra, fungerer til alt slags arbeid..

Link to comment
Share on other sites

Enkelte kjøreegenskaper har nok med plassering av framaksel og vektfordeling ja.. Men et lite tips hvis sperra på valtraen plutselig slutter å funke, er å sjekke om autocontrol-knappen står i nøytral- eller senkeposisjon.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...