Jump to content

Volvo Bm 500


Guest

Recommended Posts

Hei har kjøpt ein Volvo Bm 500 med Hymas 42 graver og frontlaster, får den i alle gir på lågserien med fult turtal + fram og revers, men ingen av gira i høgserien, er de nokon med sikkerhet så veit ka som kan være galt da???
Link to comment
Share on other sites

Høres ut som at noen sleider i girkassen ikke fungerer. Ikke noen ekspert på Volvo, men regner med at det er en gammeldags mekanisk girkasse. Kan også være skiftegafler som ikke gjør det de skal. Litt pussig at det må fullt pådrag til for å legge inn lavgir, kunne høres ut som kløtsjproblemer.

Uansett, trolig må girkassen slaktes. Hvis denne kassen har luker oppå/på sidene kan det være mulig å gjøre jobben uten å kløyve traktoren. Da blir det en skikkelig jobb, regner med at Hymas-utstyret henger sammen med vanger under traktoren.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

hei jeg har en 1978 volvo bm500 som nå etter vinteren uten å ha vært mye i bruk hugger og er svært svak på hyrolikken, opplevede noe lignende for 2 år siden og da byttet jeg filtret og olje som den gang var grå (vann), og etter det byttet funket den fint , men nå hugger den støttvis opp redskaper, lurer på om det er noe med pumpen eller en ventil som henger, er det noen som har noen tips?????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...