Gå til innhold

Volvo Bm 500


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei har kjøpt ein Volvo Bm 500 med Hymas 42 graver og frontlaster, får den i alle gir på lågserien med fult turtal + fram og revers, men ingen av gira i høgserien, er de nokon med sikkerhet så veit ka som kan være galt da???
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som at noen sleider i girkassen ikke fungerer. Ikke noen ekspert på Volvo, men regner med at det er en gammeldags mekanisk girkasse. Kan også være skiftegafler som ikke gjør det de skal. Litt pussig at det må fullt pådrag til for å legge inn lavgir, kunne høres ut som kløtsjproblemer.

Uansett, trolig må girkassen slaktes. Hvis denne kassen har luker oppå/på sidene kan det være mulig å gjøre jobben uten å kløyve traktoren. Da blir det en skikkelig jobb, regner med at Hymas-utstyret henger sammen med vanger under traktoren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

hei jeg har en 1978 volvo bm500 som nå etter vinteren uten å ha vært mye i bruk hugger og er svært svak på hyrolikken, opplevede noe lignende for 2 år siden og da byttet jeg filtret og olje som den gang var grå (vann), og etter det byttet funket den fint , men nå hugger den støttvis opp redskaper, lurer på om det er noe med pumpen eller en ventil som henger, er det noen som har noen tips?????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...