Gå til innhold

Valtra A 95 ?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hvis du spør folk som hater Valtra - bare ulemper.

 

Men for å være litt seriøs, så er det meste av små-Valtra uovertruffen skogstraktor, i hvert fall blant traktorene produsert i dette årtusenet. Flat underside, med dieseltanken innebygd i ramma gjør at man ikke trenger å bekymre seg for å ødelegge noe med en gang en kvist skraper mot buken på traktoren. Sammen med god bakkeklaring blir det en kjempekombinasjon.

Den egner seg også godt i jordbruket. Den er relativt lett, og vekt/effekt forholdet er rimelig bra, traktoren trenger ikke å bruke store deler av motorkrafta til å dra seg selv. Vanligvis er disse modellene satt opp med breie dekk (480/70 eller 540/65) så den flyter godt.

Det som taler litt i mot er litt trang hytte, særlig på litt eldre modeller. Den høye bakkeklaring resulterer i høyt kraftuttak, noe som ikke er et stort problem, man må bare huske på det slik at ikke akslingen får farlig stor vinkel når man kjører PTO. F.eks. ved å sette vinsjen ned på noe som befinner seg høyere enn bakken hjulene står på, før man starter kraftuttaket. Lett traktor og breie forhjul kan gi utfordringer når man skal svinge hvis det er mye vekt på bakakslingen. Frontlaster kan motvirke noe av dette. Vinterstid må man ha styrekjetting eller pigg uansett. Man kan komme over tidlige eksemplarer som har manuell kraftuttakskløtsj. Den er da en lang spak innenfor venstre dør, og kan være tung å betjene. Understreker kan, man får teknikken på det ganske fort. Svak lydisolering på tidlige modeller utløser behov for øreklokker, men det er Peltor Norge glad for.

 

Og for alle som ikke liker Valtra: Jada, A 95 har lange spett til girspaker. Men det funker like bra, selv om teknologien ble oppfunnet på 80-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

A 95 er en grei traktor enkel uten for mange duppe ditter til skogskjøring så er den helt i toppen sammen med andre Valtraer. Har noen gamledagse løsninger men desse fungerer tross alt , den er lettkjørt

vil påstå att denne følger mange med meir teknologi i arbeidet, hvorfor

er dette den mest solgte modellen i Sverige i mange år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valtra a er en solid enkel traktor, du trykt kan kjøpe, vis du liker traktoren og dens løsninger er jeg 100% siker at du blir fornøyd. Kjøp jerne a93 siden dn kan leveres med elektrohydraulisk vendegir/håndbrekk og da slipper du og dn lange spaken til pto såm er en bryter på a93
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...