Jump to content

valg av slåmaskin


Guest

Recommended Posts

Skal investere i ny slåmaskin, da den gammle jf 245 rotormaskina skal få pensjoneres etter 23 sesonger.

Lånte ei kuhn 283 maskin og slo med nå på 2.slotten i år, denne gav veldig bred grass streng etter mitt syn, slo heller ikke bra der grasset har lagt seg unna været(kan være justering av stubbehøyde som er delvis årsak til dette). Målte grass strengen oppmot 150cm og jeg slår iallefall inntil videre med en jf 850 snitter som har pickup på 135 cm så dette var ikke helt ideelt. Gikk om der grasset var langt og hang sammen og jeg fikk kjøre etter grasset. Motskårer og steder med kort grass var derimot vanskelig. Tenker i hovedsak på kf, kuhn, claas eller Kverneland. Erfaringer med bredde på grassstreng og generell kvalitet i forhold til pris? Ser jf er betydelig billigere, men det trenger ikke bare være positivt..

Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1
Er det ikke mulig å justere bredden på strengen på Kuhn? Høres litt rart ut. Har bare erfaring fra Kverneland sjøl, men den hadde justerbare plater bak der graset kom ut slik at man kunne justere bredden på strengen. Justerte ut min ved overgang til ny lessevogn med bredere pickup.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Var med stengelvehandler av plast, tg293 FC eller hva den het, husker ikke helt. 2012 modell tror jeg. Var regulerbar skår bredde,en disse var helt stilt inn, syns det var merkelig at så bredt var det minste. Den utgår og er ikke aktuell av den grunn.
Link to comment
Share on other sites

Guest Snøhetta_1

Vi har hatt Kuhn 283 i 3 år nå, og jeg liker maskina! Lettkjørt, og slår godt i vanskelig terreng (bratt med sidehelling).

Siden vi har lessevogn med pickup bredde på 1,60 kjøpte vi forlengere til ledeplatene og får da smal streng. Det skal sies at da ligger bakduken over forlengerene, og for å unngå at duken skades har vi lagt på gaffateip på toppen av platene og da går det fint, selv om det er litt &quot\;teit&quot\; å måtte gjøre dette.

Når det presses rundball tar jeg platene av, festes med tre skruer på 5 minutt.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Vi har hatt en kverneland sleper en del år nå 2,8m (4228). Her kan til tider strengen bli helst for smal om det er lite gress. For å få bredest mulig streng legger vi derfor ned breisprednings brettet med flatsiden slik at gresset treffer plata og går rett ned til bakken. Tenker at du kanskje kunne gjort motsatt med Kuhn maskinen og løftet opp bakduken slik at gresset fortsatte lengre bak og presset seg mer sammen.

Vi har for øvrig en Claas 3100 Profil i fronten samtidig og denne lager veldig brei streng selv om platene er helt inne.

 

Mvh Jostein

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

på den kuhn maskina d er snakk om, det kan ver mulig at vist en stiller spjelda helt til minimal spredning, at graset kan bli kasta over på motsatt side, og dermed blir strengen breidere.

kansje det kan vere lurt å prøve å skreve &quot\;spjelda&quot\; litt meir ut, slik at dette ikkje skjer?

 

har ikkje erfaring med kuhn, men veit at eg gjor denne feilen når eg skulle slå til ein kunde som hadde &quot\;smal&quot\; pickup. har sjølv ei kverneland 4232 -07 modell,

og er godt fornøgd med den. so lenge stubbehøgda er bra innstilt, og knivane er noenlunde bra, so slår den steikje bra, og er effektiv :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har en Kverneland vicon 2009 mod, egentlig identisk med Kverneland taarup bortsett fra opphenget og tre kniver pr skive. Jeg breisprer sjelden. Hvis jeg skal snitte- smal streng, hvis jeg skal presse etter slåmaskinen tilpasser jeg strengbredden med vingene, og hvis jeg skal rake før pressing så kjører jeg strengen så smal som mulig for da kan jeg samle to og to strenger nesten uten å kjøre på graset. Blir nokså god plass mellom to 3,2 m strenger. Minuset med 3,2 m maskin er at 780 raka blir akkurat i minste laget for å ta tre strenger, og litt for stor på det smaleste for å ta bare to 3 m strenger. ( raker streng nr 3&amp\;4 sammen før 1&amp\;2 for å få bedre plass så riva ikke går ut i jordekanten)

 

Kjører med plata bak vingene så lavt som mulig for å unngå at innerste streng i endene blandes med resten av strengene i midten av jordet.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Jallapackzz:

Prøv en Kverneland Taarup før du kjøper noe annet.

Solide maskiner med runde skiver som tåler en påkjørsel uten at bjelken havarerer.

Suverene på legde, slår finere til fortere du kjører.

Krever minimalt vedlikehold.

 

Regner med det er en slept maskin du snakker om?

Hvor mye billigere er JF, forresten?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Så ikke ut sånn på grass strengen som den var kastet fra side til andre siden, men noen ganger kom det dotter som la seg ved siden av strengen, disse kunne stamme fra andre siden. Kunne sikkert som nevnt her ha løst problemet med å forlenge klaffene litt.

 

jf har en veiledende pris som er ca 30 000 mindre enn konkurrentens, skal dog sies at den prisen inkluderte vell ikke akslinger ++ så si 20 000. Har imidlertid ikke tro på at det er den mest holdbare maskina, men det er bare noe jeg tror.

 

Kuhn, jf, Kverneland og claas er vell det som er aktuelt. Kunne godt ha tenkt meg 3,2 maskin slik at det blir mest mulig plass mellom strengene. (har ei 4,3m rive.)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei. Har selv hatt en 99 mod JF. Disse var veldig gode maskiner mennå har JF blitt mer pinglete, og har flere bekjenter som er missfornøyde med de nyere modellene. Har god kjennskap til Kverneland, og velger nok dette selv neste gang. De hadde en periode for ca 10 år siden d var noe humbug, men dette er uoffisielt sabotasje da fabrikken ble flyttet fra tyskland til polen( var likt på bio pressene samme året) Med unntak av dette er vel kverneland kremen. Kjører i dag selv pøttinger og dette er også ei meget god maskin, spesielt med tanke på justering av skårbredde og breispredning. Slår for fler og meg selv inkludert som kjører 850 snitter og 3 meter slåmaskin gir supersmal og meget god skår å plukke opp. Uansett om du kjører den ene eller andre veien.

Bakdelen med pøttinger er at hjulene står utovervent slik at i krappe svinger legger den ned bittelitt gras i innersving, og at den ene sideklaffen MÅ legges ned før bruk ellers tar den borti kraftoverføringsakslingen. Grunnen til vi valgte pøttinger var innbyttepris på den gamle maskina. Du vil bli fornøyd med både pøttinger og kverneland..

Link to comment
Share on other sites

Vurderer Kverneland, er ikke så dyr heller egentli, blant de rimeligere dersom man ser bort ifra JF.

 

Vil det lønne seg å høre rundt etter ei demo maskin nå i høst, eller kan jeg vente til senere i vinter og oppå nå samme pris?

 

Er vell uansett like greit å gå opp på 3,2 m istede for 2,8. Største ulempen foruten noen kg er vell bredden ved transport på vei men det går vell uansett greit.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Da er jeg den lykkelige eier av en Kverneland slept 3,2 meters maskin. Ikke senter montert og uten breisprednings utstyr. Venter på å få den nå, kommer umontert. Noen som har skrudd sammen, enkelt? Lang tid ca?
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Hei! Vurderer ny slåmaskin. Ut i fra nærhet og forhold til forhandlere,står det mellom Krone og Kverneland. Er snakk om 3,2 m slep,senter montert med breispredning. Maskinen vil gå en del mål.Noen som har gode eller dårlige erfaringer å komme med?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...