Jump to content

JD


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Nei, men den framstår som ganske grei, tross alt. Problemet er at den er ganske tung\; i følge John Deere selv veier 6MC i snitt 4700 kg ved forsendelse. Så kan man legge til frontlaster og evt. større dekk. Da er ikke 110 nominelle hestekrefter (117 i maks effekt) mer enn det bør være.

Både denne og den mer avanserte broren, 6RC, er blandinger av flere traktorer. Hovedsakelig har man tatt hytta fra gamle 5R (som for øvrig var en fantastisk traktor) og skrudd den på helramma til 6030-serien, samt skremt litt mer effekt ut av motorene fra 5R. 5R ble levert med maks 100 hk (108 maks), men den hadde egenvekt uten ekstrautstyr på ca 3700 kg. Det gjør en forskjell.

6RC veier ca 5000 kg standard, men den leveres med IPM, noe som skal resultere i 10 ekstra nominelle hestekrefter. Men det koster mer, selvfølgelig. For å sammenligne med større JD, ser man at 6130R, som har IPM med 150 hk, faktisk har oppgitt vekt på 5640 kg. Riktignok med AutoQuad. AutoPowr eller DirectDrive vil gi tyngre traktor, men poenget er at det bør være greit forhold mellom vekt og effekt. Men 6R er selvfølgelig i en helt annen prisliga enn 6MC

 

Det som er fint med 6MC/6RC kontra 5R er muligheten for framakselfjæring og bakdekk helt opp til 600/65R38. Men likevel er vekta ganske høy, et ikke ukjent fenomen hos JD. F.eks. kan man nevne gamle 6020-serie. Den minste, altså 6020, hadde effekt på 75 hk. Den største fireren, 6420S, kunne sparke fra med 125 hk. Begge disse, og alle firerne mellom, naturlig nok, var bygd på samme plattform og veide drøyt fire tonn uten tilleggsutstyr. Det sier seg selv at det ville være dumt å bevege seg i nedre del av traktorserien. Dette gjelder for øvrig alle modellserier hos alle traktormerker.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Anonym

Hva med dieselforbruk på denne??

den er jo litt tung i forhold til effekt..

Vurderer denne opp mot mf 5610 mf tror jeg bruker mindre diesel men fått jd har bedre andrehåndsverdi

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Begge er bra traktorer

Lik pris.

Jd litt større bedre andrehåndsverdi bedre garanti.

Men den er 500 kg tyngre enn mf 5610. Og finner ingen data på nette for drivstofforbruket på den.

Mf bedre lastertraktor og virker til og ha et veldig lavt forbruk.Samt at man får leaset en til 2,8%rente mens jd hos landkreditt blir til 3,9%.

Så hjertet sier jd og bedriftsøkonomen sier mf mf har nok også litt bedre girkasse mer brukervennlig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...