Gå til innhold

Hydraulikkproblem ford county 4600


granhaug_1

Anbefalte innlegg

Har nettopp anskaffa meg denne 79modellen. Så kjenner ikke denne traktoren så godt enda.

 

Problemet er at trekkstengene heves og senkes i ett sett, når det er tyngde på dem, dem siger sånn ca 2-3 cm og kommer opp igjen i et pulserende tempo, 2-3 ganger i sekundet, altså ganske ofte, og i alle løftestillinger.

 

Kombiolje på gir og bakende?

 

Skal skifte olje og filter, men avventer i fall det kan være noen som vet hva som er feil....?

 

(lurer også på hvordan man "peiler" olje på 4wd, ser bare avtappingsskruen)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er 20 år siden jeg kjørte en vanlig 4600 som hadde samme tendenser. Husker ikke helt, men tror det hadde noe med hvordan spaken for dybdekontroll sto, etter det jeg husker er det to spaker vedsiden av hverandre.

Den nærmest skjermen. styrte løfte og den nærmest sete styrte dybdekontrollen.

Dybdekontrollen brukes når man har behov for at redskapen skal følge en bestemt dybde, spesielt pløying.

Dybdekontrollen spaken skal stå helt oppe, når man ikke bruker redskap som er avhengig av dybdekontroll.

Husker ikke, men tror det er toppstagfeste på traktoren som har en føler som styrer dybdekontrollen, så hvilket festepunkt toppstaget er festet i på traktoren har innvirkning på hvordan dybdekontrollen virker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei! Spaken for dybdekontroll/motstandsregulering skal IKKE stå oppe når en ikke bruker motstandsreguleringa. Den skal være i bunn. Redskap skal løftes med å bruke posisjonskontrollspaken. Noe annet kan være direkte farlig. Om en bruker motstandsregulering ved løft (og kobling av redskap) reagerer ikke løftet før en har ført spaken lang opppå sektoren og når det da løfter går det helt til topps.

 

At trekkstengene siger ned ved belstning tyder på lekkasje i systemet. Sannsynligvis i selve løftesylinderen. At den står og pulserer er da helt normalt og viser at posisjonsreguleringa fungerer for den vil holde armene i en viss høyde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Normalt var kanskje et uheldig ordvalg, men oppførselen er typisk for en lekkasjediagnose i og med at det er posisjonsregulert hydraulikk.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først oljen, du MÅ bruker olje som er beregnet for våte bremser!!! Hvis du bruker kombiolje får du bremser som bråker og rister noe forferdelig, spesielt rett før og i samme øyeblikk som traktoren stanser.

Esso hadde en olje for noen år siden som het Torque fluid 56, mulig den eksisterer fremdeles. Andre merker er også greit, men olje for VÅTE BREMSER!!

 

 

Der hvor toppstaget er festet, under toppstagbolten så skal det stå bolter i begge hullene som er ovenfor hverandre på traktorkroppen. Slik setter du dybdekontrollen ut av funksjon, dvs. strekk eller støt fra toppstaget forplanter seg ikke videre til den blå sylinderlignende saken som ligger oppå bakenden på traktoren.

 

Ja, og bruk riktig spak slik som andre har nevnt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Det er nok en lekkasje på sylinderen, da den siger ned om jg stopper motoren. men småhoppinga i ett sett er jo litt rart.... sjokkventil? har denne noe med dette tro?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Disse gamle Fordene siger vel stort sett alltid litt på hydraulikken. Alle vi har hatt gjør i allefall det. På vår 74 modell 4000 så har vi det samme som deg at løftearmene korrigerer seg selv (løfter litt opp) kanskje en gang hver 5-10 sekund, så vi har ikke gjort noe med det da det ikke er så irriterende.

Men skjønner godt at 2-3 ganger i sekundet høres mye ut.. Det spørs om du bare må skru i stykker og skifte tetningene evt se etter skader.. Er sikkert nok å ta av hydraulikktoppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fordfarmer_1
Hvis du drar ut den svarte knappen under setet, og fører spaken for hev og senking av trekkstenger ned, låses trekkstengene i den aktuelle høyde. Viktig å føre hev senk spaken ned! Dette fungerer iallefall på min 5000.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Noen som vet hvordan man sjekker nivå på olja til 4 wdcounty 4000

Finner bare tappeskrue! Er det slik at den kaster over olja fra hydrolikhuset?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Hvor mange ideer til trenger du? Om det er så ille at den ikke er &quot\;brukandes&quot\; må du ta opp å se. Overhaling av løftesylinderen vil være en start. Se forøvrig min tidligere forklaring på hvorfor den står og hopper.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...