Jump to content

Hydraulikkproblem ford county 4600


granhaug_1

Recommended Posts

Har nettopp anskaffa meg denne 79modellen. Så kjenner ikke denne traktoren så godt enda.

 

Problemet er at trekkstengene heves og senkes i ett sett, når det er tyngde på dem, dem siger sånn ca 2-3 cm og kommer opp igjen i et pulserende tempo, 2-3 ganger i sekundet, altså ganske ofte, og i alle løftestillinger.

 

Kombiolje på gir og bakende?

 

Skal skifte olje og filter, men avventer i fall det kan være noen som vet hva som er feil....?

 

(lurer også på hvordan man "peiler" olje på 4wd, ser bare avtappingsskruen)

 

Link to comment
Share on other sites

Er 20 år siden jeg kjørte en vanlig 4600 som hadde samme tendenser. Husker ikke helt, men tror det hadde noe med hvordan spaken for dybdekontroll sto, etter det jeg husker er det to spaker vedsiden av hverandre.

Den nærmest skjermen. styrte løfte og den nærmest sete styrte dybdekontrollen.

Dybdekontrollen brukes når man har behov for at redskapen skal følge en bestemt dybde, spesielt pløying.

Dybdekontrollen spaken skal stå helt oppe, når man ikke bruker redskap som er avhengig av dybdekontroll.

Husker ikke, men tror det er toppstagfeste på traktoren som har en føler som styrer dybdekontrollen, så hvilket festepunkt toppstaget er festet i på traktoren har innvirkning på hvordan dybdekontrollen virker.

Link to comment
Share on other sites

Nei! Spaken for dybdekontroll/motstandsregulering skal IKKE stå oppe når en ikke bruker motstandsreguleringa. Den skal være i bunn. Redskap skal løftes med å bruke posisjonskontrollspaken. Noe annet kan være direkte farlig. Om en bruker motstandsregulering ved løft (og kobling av redskap) reagerer ikke løftet før en har ført spaken lang opppå sektoren og når det da løfter går det helt til topps.

 

At trekkstengene siger ned ved belstning tyder på lekkasje i systemet. Sannsynligvis i selve løftesylinderen. At den står og pulserer er da helt normalt og viser at posisjonsreguleringa fungerer for den vil holde armene i en viss høyde.

Link to comment
Share on other sites

Normalt var kanskje et uheldig ordvalg, men oppførselen er typisk for en lekkasjediagnose i og med at det er posisjonsregulert hydraulikk.

 

Link to comment
Share on other sites

Først oljen, du MÅ bruker olje som er beregnet for våte bremser!!! Hvis du bruker kombiolje får du bremser som bråker og rister noe forferdelig, spesielt rett før og i samme øyeblikk som traktoren stanser.

Esso hadde en olje for noen år siden som het Torque fluid 56, mulig den eksisterer fremdeles. Andre merker er også greit, men olje for VÅTE BREMSER!!

 

 

Der hvor toppstaget er festet, under toppstagbolten så skal det stå bolter i begge hullene som er ovenfor hverandre på traktorkroppen. Slik setter du dybdekontrollen ut av funksjon, dvs. strekk eller støt fra toppstaget forplanter seg ikke videre til den blå sylinderlignende saken som ligger oppå bakenden på traktoren.

 

Ja, og bruk riktig spak slik som andre har nevnt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det er nok en lekkasje på sylinderen, da den siger ned om jg stopper motoren. men småhoppinga i ett sett er jo litt rart.... sjokkventil? har denne noe med dette tro?

 

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Disse gamle Fordene siger vel stort sett alltid litt på hydraulikken. Alle vi har hatt gjør i allefall det. På vår 74 modell 4000 så har vi det samme som deg at løftearmene korrigerer seg selv (løfter litt opp) kanskje en gang hver 5-10 sekund, så vi har ikke gjort noe med det da det ikke er så irriterende.

Men skjønner godt at 2-3 ganger i sekundet høres mye ut.. Det spørs om du bare må skru i stykker og skifte tetningene evt se etter skader.. Er sikkert nok å ta av hydraulikktoppen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Fordfarmer_1
Hvis du drar ut den svarte knappen under setet, og fører spaken for hev og senking av trekkstenger ned, låses trekkstengene i den aktuelle høyde. Viktig å føre hev senk spaken ned! Dette fungerer iallefall på min 5000.
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest Anonym

Noen som vet hvordan man sjekker nivå på olja til 4 wdcounty 4000

Finner bare tappeskrue! Er det slik at den kaster over olja fra hydrolikhuset?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Hvor mange ideer til trenger du? Om det er så ille at den ikke er &quot\;brukandes&quot\; må du ta opp å se. Overhaling av løftesylinderen vil være en start. Se forøvrig min tidligere forklaring på hvorfor den står og hopper.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...