Jump to content

Brukt traktor for folk med dårlig rygg?


Guest

Recommended Posts

Sliter med ryggprolaps og vridningen man får med traktorkjøring og bakmontert redskap er ødeleggende for ryggen. Er på jakt etter trakor med 4wd og romslig hytte slik at sete som er delvis eller helt vridbart kan monterest. Vil hjelpe mye om man kan bevege setet noe til sides. Er det traktorer i 150-250000 kr klassen som har slikt som standard eller mulighet for å montere? Tips til gode seter som kan hjelpe en stakkars utslitt rygg. Gruer for våronna med gammel MF 300-serie.
Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Eg har ein mf 5460 og 4255, dei kan eg vri sete ca15*.Og sjølvsagt luft!! Det utgjer faktisk ein stor forskjell! Har også tidvis rygg problem, prolaps. Når den var på sitt værste, var traktorn faktisk ein av dei bedre plasser å vere...Med ein del pressing har eg noke skeptisk montert ryggekamera,(fekk det)som forbyggande tiltak- har funger over forventing det og.

Hadde 300 serie før, og den var god den, men komforten i ein nyare (42 og oppover) gjer susen. I den prisklassen du sikta til burde det vere mykje å velge i mellom.

Når det er sagt kunne eg sjølvsagt ha tenkt meg front hyd, eller vendbar førarplass, men det koster jo det og... :)

Link to comment
Share on other sites

Vil absolutt annbefale ryggekamera som en billig invistering. Sliter ikke med ryggen selv, men alle kjenner at man blir sliten i ryggen av å sitte å vri seg en hel dag. Etter vi fikk ryggekamera i traktoren ble det mye bedre å være rygg. Luftdemptet sete er heller ikke å forakte, gir en helt annen komfort enn andre seter.

 

Valtra har 180 graders vendbar førersete på godt og vont, en av ulempene med det er at knapper for hydr. osv er plassert slik at man kan nå de fra begge sittestillingene, noe som da fører til at noen av de kan føles malplasert og man må strekke seg litt.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Vil anbefale et &quot\;godt&quot\; luftsete som er svingbart. Hvis du skal svinge en del bør du ha clutchfritt vendegir, ellers vil du få problemer med å nå clutchpedalen. God korsryggstøtte er viktig, gjerne justerbar, og ikke minst at setet kan vandre noe fram og tilbake (mange seter har slik funksjon som du kan slå av/på). Når setet beveger seg fram/tilbake fanger det opp mye belastning i det som kalles z-retning, og dette er belastning som ryggen ellers ville ha fått.

Link to comment
Share on other sites

Ja, har absolutt vurdert kamera som en godt hjelpemiddel. Men hva er å anbefale av kabel eller trådløst. Hva er best egnet på en traktor. Hvordan klarer slikt utstyr seg i risting, støv osv. Noen som har tips til rimelig gode løsninger. Har og en Wuhlmaus potetopptaker der jeg vurderer å få montert noe slikt.
Link to comment
Share on other sites

Mitt tips til trådløst vs. kabel er at kabel er greit hvis det skal monteres på traktoren, men trådløst er å velge om det skal monteres på redskap.

 

Selv om et kamera er trådløst må det ha strøm fordi så 100% trådløst blir det ikke. Vi har med kabel og det er montert over bakruta på hytta på traktoren.

Link to comment
Share on other sites

Siden du har erfaring med MF bør du etter min mening se på 62 serien. Gode dører og god adkomst er greit når ryggen ikke vil lystre. Luftsete med svingbrakket er standard. Betjeningsplasseringen er veldig god i den prisklassen. Vendgiret på disse er genialt,særlig når man har vondrygg,siden man kan bruke det som clutch. Bare og løfte opp spaken og skifte gruppegir. I tillegg er det kanskje den mest driftsikre serien til MF siden 135'n
Link to comment
Share on other sites

kjøp deg ein MF 6265 f.ex. heilt annan førerkomfort enn billigutgava MF 300 serie, som vel er det trangeste og tristeste førerhus MF nokon gang har hatt.

prøvde meg som passasjer i ein MF 300-serie ein gang, og vil med dette si at det var meir komfortabelt å sitte på redskapskassa på MF 135.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...