Jump to content

Strenglegger/Samlerive


Guest

Recommended Posts

Hei!

Jeg driver og utforsker markedet litt på område strenglegger/samlerive. Planen er å breispred for å øke fortørkingen, for å deretter samle det sammen like før pressing (muligens også samtidig ved å bruke frontmontert).

Og når jeg ser på hva som brukes i Norge er det jo oftest slike rotorriver. Er rotorrive det eneste produktet som "funker" på norske jorder? Eller brukes det for man ikke vet om noe annet?

Har drevet å sett på internett etter andre typer maskiner for å finne ut hva som er å få. Og i denne fasen så er jeg mest nyskjerrig på hvilket konsept som funker best, ikke om det er Claas eller Krone osv som er produsent.

Jeg har funnet to maskinertyper som virker interessant. Det er ELHO V-Twin 600 (Link 1 og 2) og ROC RT 760 (Link 3 og 4).

Er det noen som har noen ideer og innspill og komme med så blir jeg veldig glad! :)

 

Linker:

1 - http://www.elho.fi/en/products/swathers-and-tedders/elho-v-twin-600.html

2 -

3 - http://www.roc.ag/Pagine/1600/AM/RT_760.htm

4 -

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Har og sett etter reinere måter å legge gresset i strenger på. Har mest tro på elho sitt prinsipp er greiset med tanke på vedlikehold på utstyr. Viss ein skal bruke rotorrive kan ein jo likegodt bruke solhjul? Begge drar med seg det som er langs bakken..
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Ehlo spiser genial ut både med tanke på vekt og drift. Blir for mye leamikk med pickuprive tror jeg... Finnes ehlo sin i Norge og har noen prøvd den?

 

Er hydraulisk drift nok hvis det blir mye og tungt gras? Hva må til av hydraulikkkapasitet, rive kan normalt kjøres med liten traktor, men her må kanskje en stor til for å få nok hydraulisk?

 

Er veldiged fleksibelt og enkel tilkobling med hydraulisk drift, dersom dette holder må det være bra. Blir kanskje ikke tyngre enn å drive et feieapparat.

 

Som dere skjønner har jeg ikke mye greie på dette, men lufter noen tanker og spmørsmål og håper flere slenger seg med. Tradisjonell rotorive er ikke bra for graset så alternativ ville vært bra.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Heisann. Valget burde da falle på ELHO, prøvd både det og fransegård.

Kjørt ELHO med bånd i kombinasjon med frontslåmaskin. Det fungerte bra, men du må følge mye med.

Jeg solgte strenglufteren og bytta den i rive pga. kapasiteten. Du klarer ikke holde i nærheten av samme kapasitet.

Men er du flink og nøye med å stille inn riva vil den være snill til både bakken og gress.

Link to comment
Share on other sites

Guest LaNo91

Artig å se at flere henger seg på! :)

 

Billy, jeg sitter igjen med mye av det samme inntrykket om at Elho sin kanskje er det mest enkle og riktige. Og liker ideen om at den løfter graset mer enn å &quot\;skrape&quot\; det.

 

5820, nei er ikke alt som er enklere på padden \;) Jeg har ikke hørt om noen som har en slik rive, men har sett at LenaMaskin har reklamert for det. Jeg studerer landbruksfag på Blæstad, og har tenkt å prøve å få tak i en til å ha på prøve så jeg får testa den litt på skolen :)

Jeg sitter med mange av de samme spørsmålene 5820. Jeg lurer litt på hva liter behovet er, og om man må ha en &quot\;veldig&quot\; stor traktor om man vil koble det fram på traktoren samtidig som man presser, som er det jeg håper å få til for å unngå en ekstra arbeidsoperasjon. Brukervennlighet i forhold til vanlig river, vedlikehold osv., og pris er også et tema..

 

Så er jo spørsmålet om hvor godt den plukker når man vil samle breispred gras, spesielt om det kanskje ikke er fult så mye gras som skal samles, eksempel på årets siste slått.. Og hvordan den takler ujevnheter i jordoverflaten lurer jeg også en del på. Og om kapasiteten i daa i timen er tilstrekkelig,spesielt om det skal kjøres som en helt egen arbeidsoperasjon. Det er mange spørsmål som kan diskuteres \;)

Har en plan om å kontakte LenaMaskin som reklamerer for en slik Elho på sine hjemmesider, og få noe informasjon om produktet :)

 

Er det kanskje noen som kjører vanlig rotorrive her og kan si noe om hvordan den takler ujevnheter i overflaten?

Link to comment
Share on other sites

Guest Aggu_1
Kjører selv Claas 2800 2-rotors samlerive. Vel og merke var første sesong i fjor, men må si vi er storfornøyd med resultatet. Det med jordinnblanding i foret er ingen utpreget problem, men det krever et våkent hode fra sjåføren. Du må se etter, og være nøye med innstillinga. En hører det i pickupen på pressa hvis riva er feil innstilt for å si det sånn... Erfaringsmessig må det justeres ettersom hvor rått graset er. Eneste tilfellet hvor jordinnblanding var et problem, var der graset ble slått om kvelden, for så å rake tidlig på morran. Været som gjorde at vi måtte, men dette var ikke optimalt. Sålenge graset får ligge og tørke såpass som det bør, så kan rotorrive anbefales.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Ser at Eik senteret markedsfører Kuhn's marge maxx,som i prinsippet ser helt lik ut som ROC sin. Vil da også tro at prisen blir noenlunde lik og den ligger på en veiledende pris på ca.730 000 NOK. Skal vel ha veldig mye strenglegging før man kan forsvare en slik investering. Finner ikke noe veiledende pris på Elho,men den burde være mye lavere da den har ett enklere prinsipp.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Pris på Elho V-Twin 600 ligger på ca kr 142000,00 eks mva.

Ligger en slik rive ute på finn.no. Link til denne annonse er:

 

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tool/object?finnkode=41043825

 

Link til Elho V-Twin 600 sin hjemmeside med tekniske spesifikkasjoner er:

 

http://www.elho.fi/se/produkter/stranglaggare-och-vandare/elho-v-twin-600

 

Har ikke prøvd denne type rive, men ser bra ut på you-tube.

Link to comment
Share on other sites

Guest LaNo91

Okei, interessant å høre erfaringer! :)

 

Oi! Var ikke klar over at prisen skulle være så høy som 700 000kr! Ser ut som at pick-up er uaktuelt da ja.. 142 er mye mindre enn 700 :P

 

Da skal det jobbes litt for å prøve å få tak i en slik Elho så man får testet og vurdert den! :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Håper du får til det og at du rapporterer nøye når du har fått prøv. Veit at BG er interessert i blæstadoppgaver, så kanskje du i samarbeid med dom kan få til en artikkel i bladet.

 

Du må se på hvordan den takler rått gras, bakker og ujevnheter.

Link to comment
Share on other sites

Guest LaNo91

Ja om testen blir grundig nok kan det være et alternativ å involvere de også. Skal huske på det! :)

 

Vil tro at Vreten er intressert i noen som skal bruke strengleggeren i noe større skala enn den testen jeg tenker i første omgang. Men vært interessant å hørt hva de finner ut fra sine testkjørere.

Link to comment
Share on other sites

Guest oddi_1

Noen som vet hva slgs rive som er brukt her? Må jo være helt optimalt om den kan monteres på pressa, da pick-upen alltid vil føle strengen.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...